Haberler

Tarımsal Kuraklık İl Kriz Merkezi Toplantısı Yapıldı

Bilecik’te düzenlenen “Tarımsal Kuraklıkla Mücadele ve Kuraklık Yönetimi Hakkında Karar” doğrultusunda çalışmalarını gerçekleştiren Tarımsal Kuraklık İl Kriz Merkezi 2014 Yılı Kuraklık Toplantısı gerçekleştirildi.

Bilecik'te düzenlenen "Tarımsal Kuraklıkla Mücadele ve Kuraklık Yönetimi Hakkında Karar" doğrultusunda çalışmalarını gerçekleştiren Tarımsal Kuraklık İl Kriz Merkezi 2014 Yılı Kuraklık Toplantısı gerçekleştirildi.

Bilecik Vali Yardımcısı H. İbrahim Acır Başkanlığında, Bilecik Valiliği Toplantı Salonu'nda gerçekleşen Tarımsal Kuraklık İl Kriz Merkezi 2014 Yılı Kuraklık Toplantısı İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü koordinasyonu çerçevesinde yapıldı. Toplantıya ayrıca, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Biyosistem Bölüm temsilcileri, Bilecik Halk Sağlığı temsilcileri, Bilecik Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü temsilcileri, Ziraat Odaları, Bilecik merkez ve İlçe Belediyeleri, Meteoroloji Müdürlüğü, Toprak Mahsulleri Ofisi temsilcileri, Devlet Su İşleri Bölge Müdürlükleri Temsilcileri ile Birlik ve Sivil Toplum Kuruluşları temsilcilerinin katılımlarıyla gerçekleştirildi.

BU SENE YAĞIŞLARIN ÇOK OLMASI ARPA VE BUĞDAY HASADI GECİKTİ

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne bağlı Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Cafer Ay, "Kuraklık Eylem Planı " konulu sunumunu gerçekleştirdi. Ardından katılımcılara konuşma yapan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Dursun Yıldız, konuyla ilgili olarak suyun daha etkin kullanılması için eğitim çalışmaları ile damlama ve yağmurlama sistemlerinin geliştirilmesi ve Bakanlık desteklemelerinden faydalandırılması konusunda ilerlemeler sağlandığını belirtti. Dursun, "Bu yıl yağışlı geçmesinden dolayı arpa ve buğdayda ürün ve kalite kayıplarının minimuma indirgenmesi için bazı köylerde hasadın birkaç gün geciktirildi" dedi.

Ayrıca toplantının sonunda söz alan Yrd. Doç. Dr. Kutalmış Turhal, ülke kaynaklarının verimli bir şekilde kullanılabilmesi ve ileride yaşanması muhtemel kuraklık ve çevre sorunlarının azaltılabilmesi adına alternatif enerji kaynaklana yatırım yapılması gerektiğini söyledi.

Sunum ve konuşmanın ardında, toplantıya katılan temsilcilerle birlikte 2014 yılı üretim sezonunun kuraklık açısından değerlendirilmesi yapıldı. - BİLECİK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Toprak Mahsulleri Ofisi Bilecik Valiliği İbrahim Acır Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title