Haberler

Tarım Işçilerinin Ramazanda Ekmek Kavgası - Samsun

FATİH MEHMET KÜRKÇÜ - Karadeniz'de tarım işçileri sıcaklığın 35 dereceyi bulduğu seralarda ramazan ayında da çalışarak ekmek parası için ter döküyor.

Türkiye'nin önemli ovalarından Çarşamba Ovası'nda sebze yetiştirilen seralarda çalışan tarım işçileri, sabahın erken saatinde başladıkları mesailerini akşama kadar sürdürüyor.

2 çocuk babası 38 yaşındaki Fırat Gürükçü, uzun süredir tarım işçisi olarak çalıştığını anlattı.

Serada budama, ilaçlama ve mahsulün toplanması işlerinde çalıştıklarını belirten Gürükçü, sera içinde sıcaklığın 35 dereceyi bulduğunu, yine de oruç tutarak ibadetlerini yapmaya çalıştıklarını söyledi.

Gürükçü, "Sıcak nedeniyle çok terliyoruz. Bu da susuzluğa neden oluyor. Bulunduğumuz yörede rutubet de de var. Emek harcıyoruz ama Allah kolaylığını veriyor." diye konuştu.

İşçilerden Saffet Günarslan ise çalışırken en çok susuzluğun kendilerini zorladığını vurgulayarak şunları dile getirdi:

"Susuzluk başka bir şey. Ramazan ayında oruçlu çalışmak zor. Serada sıcaklık yüksek ama çalışmak zorundayız. Her işin bir zorluğu var. Sabahın erken saatlerinde sıcaklığı çok hissetmiyorsunuz ama öğlene doğru sıcaklık artıyor. Havalandırma olsa da serada sıcaklık daha yoğun hissediliyor ancak işverenlerimiz bize yardımcı oluyor."

İşçilerden 53 yaşındaki Nihal Özdemir ise tüm zorluklara rağmen çalışmak zorunda olduklarını anlattı. İki çocuğundan birinin üniversitede, diğerinin ise lisede okuduğunu belirten Özdemir, aile ekonomisine katkı sağlamak için çalıştığını kaydetti.

Özdemir, "Sabah 04.00 gibi kalkıp evin işlerini yapıyorum. İftar hazırlığı yapıyorum. Çocukları okula gönderdikten sonra seraya geliyorum. Çok şükür halimize. Zor olsa da çalışmak zorundayız." ifadelerini kullandı.

Serada çalışan işçilerden 3 çocuk annesi 42 yaşındaki Hülya Özdemir de sabahın erken saatlerinde kalkıp evdeki işlerini tamamladıktan sonra seraya çalışmaya geldiklerini söyledi.

Sabah saatlerinde sıcaklığın az olduğunu ancak öğlen saatlerine doğru bunun arttığını belirten Özdemir, ramazanda sıcak ve susuzluk nedeniyle biraz halsizlik hissettiklerini ancak işlerini bitirmeye çalıştıklarını dile getirdi.

Kaynak: AA / Güncel

Çarşamba Ovası Karadeniz Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title