Haberler

Tarım İşçilerinin Çocukları, Ev ve Okul Özlemi Çekiyor

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinden farklı yörelere gelen mevsimlik işçiler tarlada çalışırken çocukları, sıcak yuva ve okul özlemi çekiyor.

BURAK MİLLİ - Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinden farklı yörelere gelen mevsimlik işçiler tarlada çalışırken çocukları, sıcak yuva ve okul özlemi çekiyor.

Yaklaşık 5 yıl önce, Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinden ekmek parası kazanmak için Amik Ovası'na gelen 21'i çocuk 95 kişi, Kırıkhan ilçesinde kurdukları çadırlarda kalıyor.

Yazın pamuk, kışın havuç tarlalarında çalışan işçiler, çadırlarının yanına taştan yaptıkları ocaklarda yemek pişirirken çocuklar da oyun oynayarak zaman geçiriyor.

İşçilerden 50 yaşındaki Mustafa Baş, AA muhabirine, Kırıkhan'ı memleketleri, barındıkları çadırları da evleri gibi gördüklerini söyledi.

Memleketlerinde iş imkanı bulamadıkları için farklı bölgelere gittiklerini anlatan Baş, Kırıkhan'dan 5 yıldır ayrılmadıklarını kaydetti.

Yazın domates, pamuk, buğday, kışın da havuç tarlalarında çalışarak ekmek parası kazandıklarını belirten Baş, okul çağındaki çocukların eğitim alamamalarından yakındı.

Bulundukları bölgedeki çadırlarda 95 kişi kaldıklarını ifade eden Baş, "Biz bir şekilde tarladan ürün toplayarak ekmek paramızı çıkarıyoruz. Çadırda yaz kış yaşam zor olsa da dayanıyoruz ancak en büyük sorunumuz, okul çağındaki çocuklarımız. Maalesef imkanların yetersizliği ve tarlaların bulunduğu alanın okula uzak olması nedeniyle çocuklarımız eğitim göremiyor. Tek dileğimiz, çocuklarımızın okula gitmesi" diye konuştu.

Çocuklar da oyun oynayarak vakit geçirdiklerini, zaman zaman da büyükleriyle tarlaya gittiklerini söyledi.

Akranları gibi okula gitmeyi çok istediklerini vurgulayan çocuklar, sıcak ev ortamına kavuşmayı arzuladıklarını da kaydetti.

Kaynak: AA / Yerel

Mustafa Baş Şanlıurfa Kırıkhan Siverek Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title