Haberler

Tarihi Orıent Ekspresi Sirkeci Garı'nda

Paris-İstanbul arasında 100 yıla yakın tarifeli sefer yapan ve "raylar üzerindeki saray" olarak tanımlanan Orient Ekspresi, 1883 yılından beri sürdürdüğü nostalji seferleri kapsamında İstanbul Sirkeci Garı'na geldi.1883 yılından itibaren hizmet...

Paris- İstanbul arasında 100 yıla yakın tarifeli sefer yapan ve "raylar üzerindeki saray" olarak tanımlanan Orient Ekspresi, 1883 yılından beri sürdürdüğü nostalji seferleri kapsamında İstanbul Sirkeci Garı'na geldi.

1883 yılından itibaren hizmet veren ve Agatha Christie'den Alfred Hitchcock'a kadar birçok yazara konu olan "Venice Simplon Orient Express" treni, İstanbul'a geldi. 31 Ağustos Cuma günü Paris'ten hareket ederek Viyana, Budapeşte, Sinai, Bükreş ve Varna üzerinden gelen tren, Sirkeci Garı'nda mehter takımının marşlarıyla karşılandı. Konuk yolculara Osmanlı kıyafeti giyen garsonlar tarafından Türk kahvesi, Türk lokumu, şerbet, meşrubat ve çay ikram edildi. Yolcular indikten sonra meraklı vatandaşlar ve turistler tarihi tren önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

İstanbul'da iki gün kaldıktan sonra 7 Eylül Cuma günü hareket edecek olan Orient Ekspresi, İstanbul, Bükreş, Sinai, Budapeşte ve Viyana üzerinden Venedik'e ulaşacak. "Venice Simplon Orient Express" treni 8 yataklı vagon, 2 salon vagon, 1 bar vagon, 3 restoran vagonu ve 1 servis vagonu olmak üzere toplam 15 vagondan oluşuyor. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Alfred Hitchcock Agatha Christie İstanbul Paris Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title