Haberler

Tarihi Milli Park ve 1071 Malazgirt Panorama Müzesi Yapılacak

Muş’un Malazgirt ilçesinde, Anadolu’nun kapılarını Türk ve İslam dünyasına açan Malazgirt Zaferi’nin anlatılacağı, "Tarihi Milli Park ve 1071 Malazgirt Panorama Müzesi"nin yapılması için çalışmalar başlatıldı.

Muş'un Malazgirt ilçesinde, Anadolu'nun kapılarını Türk ve İslam dünyasına açan Malazgirt Zaferi'nin anlatılacağı, "Tarihi Milli Park ve 1071 Malazgirt Panorama Müzesi"nin yapılması için çalışmalar başlatıldı.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü Nurettin Taş, Malazgirt ilçesinde 'Bin Yıllık Geçmişten, Bin Yıllık Geleceğe Malazgirt' projesi kapsamında yapılacak Tarihi Milli Park ve 1071 Panorama Müzesi için düşünülen alanları incelemek Malazgirt ilçesine geldi.

Malazgirt Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Soner Kırlı ile birlikte Tarihi Milli Park ve 1071 Malazgirt Panorama Müzesi olarak düşünülen alanları gezen Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü Nurettin Taş, tarihi Malazgirt ilçesinde bulunmaktan son derece mutlu olduğunu ifade etti.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü Nurettin Taş, yaptığı açıklamada, Malazgirt Zaferi'nin öneminin daha iyi anlaşılması ve Zafer Anıtı'nın tanıtılması amacıyla Tarihi Milli Park ve 1071 Malazgirt Panorama Müzesi oluşturulacağını söyledi. Malazgirt'in, Çanakkale Zaferi kadar önemli bir zafer olduğunu hatırlatan Genel Müdür Taş,"Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla, tarihi ilçemizde Tarihi Milli Park ve 1071 Malazgirt Panorama Müzesi yapılacak. Sayın Cumhurbaşkanımızın da belirttiği gibi, artık 26 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri Çanakkale ruhu ile kutlanacak" diye konuştu.

Malazgirt Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Soner Kırlı ise, "Malazgirt savaşı Türklerin Anadolu'ya acılan en büyük kapısıdır. Tarihi ilçemizde yapılması düşünülen Tarihi Milli Park ve 1071 Malazgirt Panorama Müzesi, şanlı Türk tarihi acısından çok anlamlı olacağını, çok güzel mesajlar vereceğini düşünüyoruz. İstanbul'da 1453 Panorama var. İnşallah buradaki çalışmalar tamamlandığında Çanakkale'ye nasıl öğrenciler ve vatandaşlar gidiyorsa, Muş'a, Malazgirt'e de Türkiye'nin her tarafından öğrenciler gelecek. Bu hem kültür turizmi açısından hem de buradaki birlikte yaşam ve birlikte tarih oluşturma bilincinin de gerçekleşmesine katkı sağlayacaktır. Tarihi Milli Park ve 1071 Malazgirt Panorama çalışmasının Muş'a ve Malazgirt'e hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum" dedi.

Proje kapsamında, Malazgirt'teki Ahlat yolu üzerinde 5 bin metre kare alan üzerine yapılması düşünülen "Tarihi Milli Park ve 1071 Malazgirt Panorama Müzesi" ve açık hava müzesi, Sultan Alparslan makamı ve Sultan Alparslan Namazgahı, tören meydanı, cami, lokanta ve kafe yapılması planlanıyor. - MUŞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Nurettin Taş Malazgirt Muş Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title