Haberler

Tarihi Eserler ve Eski Türk Evleri Gravür Resim Sergisi Açıldı

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde bulunan, Ereylin Alışveriş Merkezi (AVM)'de Ressam Cemal Akyıldız'ın sergi açılışı gerçekleştirildi.

Ereylin AVM'de Cemal Akyıldız'ın, Atatürk Evleri, Türk- İslam Eserleri ve Karadeniz Konakları ve Alamdar Gemisi gravür resimlerinden oluşan 40 eserin yer aldığı serginin açılışı gerçekleştirildi. Sergi açılışına Karadeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Türker Ertürk, Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Güven ve çok sayıda davetli katıldı. Açılışta konuşma yapan Ereylin AVM Müdürü Mehmet Akalın, "Bu sergiyi açmaktan ve Ereğli kazandırmaktan dolayı başta ressamımız Cemal Akyıldız'a teşekkür ediyorum. Serginin normal bir sergi olmanın üzerinde ilçe açısından tarihi önem taşıyan ressamımız tarafından çizilen Alemdar gemisinin de resminin bu sergide sergilenecek olması bizi çok mutlu etti. Ressamımız ilçede Alemdar gemisinin aslına olarak yapımına dair verdiğimiz bilgi üzerine çok heyecanlandı ve geminin aslına uygun orijinal resmini yaptı. Kendisine çok teşekkür ediyoruz" dedi.

Karadeniz Bölge Komutan Tuğamiral Türker Ertürk'de yaptığı konuşmada, serginin Ereğli'ye bölgeye ve Türk sanatına hayırlı olmasını diledi. Konuşmaların ardından Serginin açılış kurdelesi Karadeniz Bölge Komutanı Türker Ertürk, ressam Cemal Akyıldız ve Ereylin AVM Müdürü Mehmet Akalın tarafından kesildi.

Sergi açılışının en çok Alemdar gemisinin gravürü ilgi çekti. Ardından Atatürk portreleri, Atatürk'le özdeşleşen tarihi yapıları, Atatürk Evleri, Türk- İslam Eserleri ve Karadeniz Konakları gravür resimlerinden oluşan 40 eser ressam Cemal Akyıldız tarafından davetlilere tanıtıldı.

(BA-ET-Y) 03.05.2008 17:48 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Hayriye Yıldız kimdir? Zafer Partisi Isparta- Atabey Belediye Başkan adayı Hayriye Yıldız kaç yaşında, nereli? Berat Doğan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Aksu Belediye Başkan adayı Berat Doğan kaç yaşında, nereli? Oğuz Emre Gökal kimdir? Zafer Partisi Hatay- Yayladağı Belediye Başkan adayı Oğuz Emre Gökal kaç yaşında, nereli? Akaryakıt fiyatları 3 haneli rakamlara mı çıkıyor? Cumhurbaşkanlığı ne dedi? Suphi Yıldız kimdir? Zafer Partisi Hatay- Samandağ Belediye Başkan adayı Suphi Yıldız kaç yaşında, nereli? Salih Savaşlı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Reyhanlı Belediye Başkan adayı Salih Savaşlı kaç yaşında, nereli? Abdullah Kadayıf kimdir? Zafer Partisi Hatay- Payas Belediye Başkan adayı Abdullah Kadayıf kaç yaşında, nereli? Serhan Yıldırımhan kimdir? Zafer Partisi Hatay- Kırıkhan Belediye Başkan adayı Serhan Yıldırımhan kaç yaşında, nereli? Cengiz Kırgın kimdir? Zafer Partisi Hatay- İskenderun Belediye Başkan adayı Cengiz Kırgın kaç yaşında, nereli? SURİVOR KİM ELENDİ? Survivor All Star 2024 adaya kim veda etti? OY SAYIMINDA İFTAR MOLASI OLACAK MI? YSK iftar arası kararında ne dedi? Vatandaşa yumruk atan Belediye Başkanı kim? Vatandaşa neden yumruk attı? Mustafa Oktay Aksu kimdir? Halk Tv konuğu Mustafa Oktay Aksu kaç yaşında, nereli? Mustafa Oktay Aksu biyografisi! 1 NİSAN 2024 PAZARTESİ ÜNİVERSİTELER TATİL Mİ? Seçimden sonraki gün resmi tatil mi, kimlere tatil? Oy sayımında iftar molası olacak mı? YSK açıklama yaptı mı, ne dedi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title