Haberler

Tarih kokan Erzurum'un asırlık yapıları millet bahçesiyle gün yüzüne çıkıyor

Güncelleme:

Erzurum'da, Üç Kümbetler ile tarihi yapıların yer aldığı alanda yapımı devam eden millet bahçesi, şehrin kültürel ve doğal değerlerini şehir halkı ve turistlerle buluşturacak.

Erzurum'da, Üç Kümbetler ile tarihi yapıların yer aldığı alanda yapımı devam eden millet bahçesi, şehrin kültürel ve doğal değerlerini şehir halkı ve turistlerle buluşturacak.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ve Erzurum Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde merkez Yakutiye ilçesinde yürütülen Üç Kümbetler Millet Bahçesi proje alanında, içinde yaklaşık bin yıllık Üç Kümbetler, Erzurum Kalesi, Lala Paşa Camisi başta olmak üzere tarihi ve kültürel öneme sahip çeşme, hamam, konaklar gibi birçok geleneksel mimari örnek yer alıyor.

Bu yıl sonuna kadar tamamlanması hedeflenen Erzurum Üç Kümbetler Millet Bahçesi Projesi ile yöre halkı ve kente gelen ziyaretçiler için doğal, tarihi ve kültürel manzaralar eşliğinde vazgeçilmez bir nefes alma mekanı sağlanması amaçlanıyor.

Yapımı devam eden çalışmalarda bir taraftan eski mahalle dokusu yaşatılmaya çalışılırken diğer taraftan da Erzurum Morgeveni, Karayazı Ters Lalesi ve Tortum Süseni başta olmak üzere leylak, gül, karanfil, nergis, lale ve sümbül gibi türlerle oluşturulan Türk bahçesi kurulacak.

Üç Kümbetler, Çifte Minareli Medrese, Ulu Cami ve Erzurum Kalesi'nden oluşan tarihi kent silüetine hakim bir noktada seyir teraslarının da tasarlandığı projeyle tarihi mekanlar arasında gezinti alanı oluşturulacak.

Yerli ve yabancı turistleri bölgeye çekmesi de hedeflenen projenin tamamlanması için görevlilerce hummalı çalışma yürütüyor.

Millet bahçesi şehrin çehresini değiştirecek

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, AA muhabirine, kadim şehir Erzurum'un sahip olduğu tarihi, kültürel ve doğal değerleri tek tek gün yüzüne çıkartmaktan mutluluk duyduğunu belirtti.

Tarihi mekanların restorasyonu, harabe alanların yeniden günümüze kazandırılmasıyla ilgili yaptıkları çalışmalardan birinin de Üç Kümbetler Millet Bahçesi Projesi olduğunu ifade eden Sekmen, çalışmanın tüm hızıyla sürdüğünü söyledi.

Projenin hayata geçirilmesiyle kent merkezinin farklı bir görünüme kavuşacağına inandığını belirten Sekmen, millet bahçesinin yer alacağı alanın her yönüyle yaşanabilir alan olacağını kaydetti.

Belediye Başkanı Sekmen, şöyle devam etti:

"Projede, tarihi binaların restorasyonunun yanı sıra bu yapıların bulunduğu mekan peyzaj çalışmasıyla millet bahçesine dönüştürülecek. 80 dönümlük alanda geçen yıl başladığımız projeyi bu yılın sonunda tamamlayacağız. Bu bölge şehrimizin en önemli dinlenme, gezinti alanlarından biri konumuna gelecek, burada tarih var, burası peyzajıyla çok güzel görünüme kavuşacak."

Millet bahçeleri ailelere rahat nefes aldırıyor

Erzurum'da 10'un üzerinde millet bahçesi yaptıklarına dikkati çeken Sekmen, millet bahçelerinin bütün imkanlarıyla insanların aileleriyle rahat edebilecekleri yer olduğunu, güvenliğin de yer aldığı bu mekanlarda vatandaşların çocuklarıyla rahatça dinlenebildiğini söyledi.

Sekmen, millet bahçelerinde kapalı mekanların da bulunduğunu anlatarak, vatandaşların hem yazın hem de kışın buralarda vakit geçirebildiğine işaret etti.

Kaynak: AA / Güncel

Yakutiye Erzurum Toki Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title