Haberler

Taraf Yazarı Cafer Solgun: Seyit Rıza'nın Cesedi Yakıldı

Güncelleme:

Taraf yazarı Cafer Solgun, Dersim katliamı sırasında asılan Seyit Rıza ve arkadaşlarının cesetlerinin yakıldığını ve küllerinin savrulduğunu iddia etti.

CNN Türk'te Ahmet Hakan'ın sunduğu Tarafsız Bölge programında, Taraf gazetesi yazarı Cafer Solgun önemli bir iddiada bulundu. Solgun, Dersim katliamı sırasında asılan Seyit Rıza ve arkadaşlarının cesetlerinin Fırat Nehri'nin kıyısında yakıldığını ve küllerinin savrulduğunu iddia etti.

"MEZAR YERİ DEVLETİN KAYITLARINDA YOK"

Cafer Solgun, Tarafsız Bölge'de Dersim katliamıyla ilgili çarpıcı bir açıklamada bulundu. Solgun, Devlete bir çok kez 1937'de asılan Seyit Rıza ve arkadaşlarının mezar yerlerini öğrenmek için başvurduklarını fakat bir türlü sonuç alamadıklarını söyledi.

Solgun, yapılan resmi bir çok başvuruya "Böyle bir olay kayıtlarımızda bulunmamaktadır" cevabı aldıklarını söyledi.

"Bunun dalga geçmek" olduğunu belirten Solgun, Seyit Rıza ve arkadaşlarının cesetlerine ne yapıldığını devletin açıklamak zorunda olduğunu söyledi.

Kaynak: Haberler.Com / Dünya

Ahmet Hakan Coşkun Fırat Nehri Seyit Rıza Dersim Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (58)

demırlaz:

dersımın yuzde 90 ermenıdır ve saklarlar ısyan etmıslerdır cezasını bulmuslardır az bıleee yapılmıstırr. .

16
19
yanıtYanıtla
DERSIMLI:

Len gerici vahsi tip! Ermenide insan degilmi? Türkler kendini ne saniyor? Bir Peygamber bile cikmamis kendi aralarindan! Sonaradan birseyleri kendi topraklarina kacirip saltanak büyüsün diye halifeligi Istanbula getirmedilermi? Irkcilik yapma arsiz! Müslüman olmak istiyorsan insan ol önce! Hem Dersim dedigin yerin icine komsu illerde giriyor haberin varmi?

yanıt2
yanıt0
Hakan:

Arkadaş neyin peşindesiniz ! Seyit Rıza kimdir . . Tabiki Kürt vatan hainidir . . . 40 yaşındayım son 2 yıldan beri bir dersim dir gidiyor. . Namertçe ŞEHİT olan evlatlarımız ne olucak ?

23
11
yanıtYanıtla
vatanMobil-ANDROID:

Tunceli'de Karakoldaki 21 askeri şehit eden kansizlar icinmi bu kadar laf salatası. hainlerin sonu bellidir.

17
14
yanıtYanıtla
DERSIM:

Bu konusmalar günahsiz halde öldürülmüs bebekler, cocuklar, yaslilar, anneler, babalar, dedeler, nineler icin. Binlerce insan icin! Sadece devletin politikasi islesin diye islenen katliam icin. . .

yanıt3
yanıt0
adanalıyık:

eskiden devlet devlet gibiymiş hakedene cezayı kesiyormuş darısı bugünlere

12
14
yanıtYanıtla
ALI:

Cinde, Kibrista, Bulgaristanda devlete kafa tutan türkleri ne yapsinlar ordakiler senin aklinca?

yanıt1
yanıt0
veli:

devlete isyan eden hak ettiğini bulmuştur. çin kıbrıs bulgaristanda isyan yok.

yanıt0
yanıt1
cem:

vatan hainlerinin adını bile anmaya karşıyım. tarih isyan edenlerin başkaldırıp devlete millete zarar verenlerin hikayeleriyle. okuyup ders alsınlar.

14
10
yanıtYanıtla
ALI:

Tarihte 7 yasindaki veya anne karninda daha dogmamis bebege TERÖRIST diyen ahmaklarlada doludur. Sor önce neden bas kaldirdilar! Cinde, Kibrista, Bulgaristanda devlete kafa tutan türkleri ne yapsinlar ordakiler senin aklinca?

yanıt1
yanıt0
Tüm 58 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title