Haberler

Tanini Trio'dan Muhteşem Konser

Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi tarafından düzenlenen ücretsiz bahar konserlerinde sahne alan Tanini Trio, Ankaralı sanatseverle dünyanın dört bir köşesinden ney, kanun ve piyano için yorumlanmış eserlerini paylaştı.

Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık'ın ailesi ile izlediği konserde Tanini Trio'nun kanun hocası Tahir Aydoğdu 53. yaş gününü sahnede izleyenleriyle kutladı. Hakan Ali Toker'in piyano eşliğinde bestesi Kelebekler Suiti ile başlayan konser, Tahir Aydoğdu'nun kanunla seslendirdiği Mesut Cemil Bey'in Nihavent Saz Semaisi ve Bilgin Canaz'ın ney ile çaldığı Astor Piazzola'nın Oblivion adlı eseriyle devam etti. Sanatçıların ilk eserleri solo olarak seslendirmesinin ardından Albinoni'nin Adagiosu, Tahir Aydoğdu'nun Hasreti ve Piazzolo'nun Liber Tangosu ile devam eden dinletide izleyenlerin coşkusu Erol Sayan'ın Rast eseri Hatıra'ya bir ağızdan eşlik etmeleriyle doruğa çıktı. Eserlerin öykülerini de anlatan sanatçılar aynı zamanda böcek uzmanı olan Ziraat Mühendisi Reşat Aysu'nun Barselona'da bestelediği hicazkar saz semaisini seslendirdikten sonra notaların sayıları ifade etmesinden yola çıkarak bir izleyicinin cep telefonunun rakamları ile başlayan bir doğaçlama eseri izleyicilerin önünde notaya dökerek bestelediler.

Başkan Tanık'ın ailesiyle birlikte ilgiyle izlediği konserde Bilgin Canaz'ın Meleklerin Hüznü adlı eserinin seslendirilmesinin ardından izleyenler bir sürprizle karşılaştılar. Tanini Trio Grubu'nun kurulduktan sonraki ilk konserini Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde verdiğini dile getiren Hakan Ali Toker, Tahir Aydoğdu'nun 53. yaş gününe rastlayan bu konserde de bir kutlama yaparak sevinçlerini Ankaralı sanatseverlerle paylaşmak istediklerini ifade etti. Seyircilerin alkışları arasında Çinuçen Tanrıkorur'un Türk çocuklarını 'Happy Birthday'den kurtarmak için bestelediği "Doğum Günün Kutlu Olsun" şarkısı eşliğinde Tahir Aydoğdu'nun yeni yaşını kutlayan Başkan Tanık, Nihavent Longa ile biten konserin ardından sahneye gelerek sanatçılara teşekkür etti.

Tanık, sanatçılara ve izleyicilere Nihavent Longa gibi bir coşkulu bir ömür dileyerek sonraki konserlerde buluşma dileğini iletti. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Çankaya Belediyesi Bülent Tanık Bilgin Canaz Ali Toker Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title