Haberler

Tanık Oldukları Cinayetlerin Travmasını Atlatamadılar

Gaziantep'te bir yıl önce 4 kişinin öldürüldüğü cinayete tanıklık eden çocuklar, yaşadıkları travmanın etkisinden kurtulamıyor.

ENSAR ÖZDEMİR - Gaziantep'te bir yıl önce 4 kişinin öldürüldüğü cinayete tanıklık eden çocuklar, yaşadıkları travmanın etkisinden kurtulamıyor.

Olayda eşi, kayınbiraderi, kayınvalidesi ve kayınbabasını kaybeden Saadet Özdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 4 çocuğuyla tanıklık ettiği cinayeti unutamadıklarını söyledi.

Aradan geçen süreye rağmen çocukları Zeynep (12), Ali (11), Busenur (9) ve İbrahim Halil Özdemir'in (5) sürekli ağladığını ve hayatlarının normale dönmediğini belirten Özdemir, failin bir an önce yakalanmasını istediklerini ifade etti.

Olaydan sonra 3 kez duruşmaya katıldıklarını aktaran Özdemir, her celsede olayı yeniden anlatan çocukların günlerce kendine gelemediklerini kaydetti.

Cinayet zanlısının halen firarda olmasından dolayı tedirgin olduklarını dile getiren Özdemir, şöyle konuştu:

"Akrabalarımıza ziyarete gittiğimiz Bakırca köyünde silahla saldıran Cemal Çelik, eşim Cebrail, kayınbiraderim Haci, kaynanam Zeynep ve kayınbabam Ali Özdemir'i öldürdü. Olay yaşanırken ben ve çocuklarım da oradaydık. En küçük çocuğum korktuğu için babasının arkasına saklanmıştı. Bir yıl geçmesine rağmen normalleşemeyen bir hayatımız var. Çocuklarımın geleceğinden endişeliyim. Çünkü atlatılamayan ağır bir travma var ve ne kadar devam edecek bilmiyorum. Psikolojik destek almadı bu çocuklar. Buna gücüm de yok zaten."

"İntikam değil, adalet istiyoruz"

Cinayetleri işleyen kişinin köyden komşuları olduğunu belirten Özdemir, "O ailenin bireylerine zarar gelmemesi için koruma tahsis edilmiş. Bizim zaten intikam almak gibi bir derdimiz yok. Adaletin yerini bulmasını, cinayeti işleyen kişinin yakalanıp cezaevine konulmasını istiyoruz" dedi.

Olayda babası, annesi ve iki ağabeyini kaybeden Gönül Özdemir de evli olan iki ağabeyinden geriye 6 çocuk kaldığını ifade ederek, yetkililerden manevi yardım beklediklerini, tek isteklerinin katilin yakalanması olduğunu kaydetti.

"Çocukların cinayete tanıklık etmesi ağır bir psikolojik travmadır"

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Psikoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mücahit Öztürk de çocukların psikolojik travmaya çok açık olduklarını, bu travmaların etkisinin de erişkinlere göre çok daha uzun sürdüğünü söyledi.

Küçük yaşta bir çocuğun cinayete tanıklık etmesinin, o anı tüm detaylarıyla yaşamasının ağır bir psikolojik travma olduğuna dikkati çeken Öztürk, şunları kaydetti:

"Bu travmanın etkisiyle kısa ve uzun dönemde birçok ruhsal belirti yaşar. Bu belirtiler bazen bir hastalığın habercisidir. Kısa dönemde endişe, korku, uyku sorunları, kabus görme, mutsuzluk, öfke nöbetleri gibi belirtiler ön planda görülür. Süre uzadıkça belirtiler çeşitlenir ve ağırlaşır. Travmaya maruz kalmış bir çocukta travma sonrası stres bozukluğu dediğimiz bir durum ve buna eşlik eden başka ruhsal problemler gözlenebilir."

Öztürk, çocukların psikiyatrik ve psikolojik yardım sayesinde travmaya bağlı yaşadıkları zorluklardan kurtulabileceklerini sözlerine ekledi.

Olay

Yavuzeli ilçesine bağlı Bakırca köyünde bahçe duvarı yüzünden çıkan tartışmada av tüfeğiyle ateş açan Cemal Çelik, Zeynep (63) ve eşi Ali Özdemir (61) ile çocukları Haci ve Cebrail  Özdemir'i öldürmüş, olayın ardından otomobille kaçmıştı.

Otomobil bir süre sonra Tandırcı mezrası yakınlarında terk edilmiş halde bulunurken, zanlı henüz yakalanamadı.

Kaynak: AA / Yerel

İbrahim Halil Özdemir Cemal Çelik Gaziantep Cebrail Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title