Haberler
BBC

Taliban'a karşı direniş Pençşir'de alevleniyor! Efsane komutanın oğlu, üç bölgeyi daha ele geçirdi

Güncelleme:

Afganistan'ın büyük bir bölümünde kontrolü ele geçiren Taliban'a karşı ülkenin efsane komutanı Şah Mesud'un oğlu Ahmed Mesud önderliğinde bir araya gelen direnişçiler, son kale olarak adlandırılan Pençşir Vadisi'nde üç ilçenin daha kontrolünü ele geçirdi. Taliban ise yüzlerce savaşçısının Pençşir'e doğru yola çıktığını duyurup operasyon planlarının hazır olduğunu açıkladı.

Afganistan'da Taliban tarafından yönetimin ele geçirilmesi ülkede kaosa neden oldu. Halk ülkeden kaçmanın yollarını aradı, yabancı ülkeler kendi vatandaşlarını tahliye etmek için harekete geçti. Taliban ise tüm dünyaya yeni yönetim dönemiyle ilgili mesajlar veriyor, Afganistan'ın yeniden inşası için iş birliğine hazır olduğunu vurguluyor. Ancak ülkede Taliban gibi düşünmeyen, hatta tam karşıtı bir direniş grubu oluştu.

EFSANE KOMUTANIN OĞLU, TALİBAN'A KARŞI DİRENİŞ BAŞLATTI

Afganistan'ın büyük bir bölümünde kontrolü ele geçiren Taliban, kuzeydeki Pençşir Vadisi'nde bir direnişle karşılaştı.Pencşir eyaletinde toplanan gruba, Afgan-Sovyet savaşının ünlü komutanlarından ve daha sonra Taliban ile El Kaide'ye karşı mücadelede adını duyuran Şah Mesud'un oğlu Ahmed Mesud önderlik ediyor. Mesud ve yanındaki güçler, geçtiğimiz günlerde Bağlan vilayetinin 3 bölgesini geri almıştı.

3 KASABAYI DAHA KONTROL ALTINA ALDILAR

Kuzeyde Pençşir Vadisi'ne yakın bir başka bölgede daha yerel milis güçler, Taliban'a karşı savaşarak üç kasabada daha kontrolü ele geçirdi. Bölgedeki güçlerin komutanı Ahmed Mesud, Pazar günü yaptığı açıklamada Taliban'la masaya oturarak barış için uzlaşmayı umduğunu; ancak bunun için "Taliban'ın aşırılıkçı uygulamalarından vazgeçmesi" gerektiğini; vazgeçmemesi halinde Afgan ordusunun eski üyelerinin ve milislerin de dahil olduğu kendisine bağlı özel birliklerin savaşmaya hazır olduğunu söyledi: "Taliban'ın bundan sonra ilerlenecek tek yolun müzakere olduğunu anlaması için çabalıyoruz. Bir savaş çıkmasını istemiyoruz."

TALİBAN BÖLGEYE İNTİKAL ETTİ

Ancak görüşmeler bir sonuca ulaşmayınca Taliban, Pazar günü yüzlerce savaşçısının Pençşir'e doğru yola çıktığını duyurdu. Taliban'dan yapılan açıklamada, kuzeydeki güçlerin kontrol ettiği bölgeleri "barış içinde teslim etmeyi reddettiği için savaşmak üzere yola çıktıkları" ifade edildi.

"OPERASYON PLANIMIZ HAZIR"

Taliban sözcüsü ayrıca Taliban'ın kontrolü dışında kalan Ahmed Şah Mesud'un oğlu Ahmed Mesud önderliğinde yeni bir muhalefet merkezine dönüşen Pençşir'e dönük operasyon planlarının hazır olduğunu ifade etti. Şahin, "Oraya girme gücümüz var. Ancak kan dökmek istemiyoruz. Müzakere ve barışçıl yolları tüketmeden silah kullanmayacağız" ifadelerini kullandı.

HAVAALANINDA ÇATIŞMA ÇIKTI

Diğer yandan bu sabah ülkeden kaçmak için binlerce Afgan'ın akın ettiği Kabil Havalimanı'nda çatışma çıktı. Afgan güçleri ile kimliği belirsiz bir grup arasında yaşandığı öğrenilen çatışmada 1 Afgan muhafızı hayatını kaybetti, 3 kişi ise yaralandı.

BBC

Afganistan Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500

Yorumlar (17)

ADANALI :

Sabah akşam tüm haberler afganistan taliban vs.. Ekonomi batmış elektrik yüzde 200 zam gelmiş kimsenin sesi çıkmıyor! taliban da taliban!

83
8
yanıtYanıtla
bekir yapici:

devamli gündemi degistirecek seyler bitmiyor bitmesinede izin verilmiyor yenisi bulunuyor yalan yanlis algi ve söylemlerle hakaretlerle millete gaz verilerek cephelestiriliyor ülkedeki olumsuzluklar durum gidisat kimse farkinda bile degil yandas muhalif birbirimize düstük tuzu kurular seyrediyor.

yanıt23
yanıt3
Ramazotti Xxx:

Demekki amerika savaşmamış ....talibanı eğitmiş donatmış ...cıkmış

55
10
yanıtYanıtla
Emre Güler:

Maalesef Talibana karşı hiç şansı yok

17
41
yanıtYanıtla
Eray Içkaya:

halk desteklemese taliban olmaz . demekki halk böyle yaşamak istiyor . o halde 3, şahıslar evine dönmeli . bırakın isteyen istediği gibi yaşasın . demokrasi götürmek size mi kaldı . İNSANLARIN YAŞAM BİÇİMLERİNİ DİZAYN ETME ÇABASI NEDEN .

17
34
yanıtYanıtla
Doğrucu Davud:

Adamlar cahil. Neyi neden istediklerini bilmeyecek kadar cahil. Görmüyor musun uçağın kanadında yolculuk edebileceğini düşünüyor. Senin bu dediğin Afganistan halkı istemiyor diye neden kızamık boğmaca tetanoz aşısı yapalım demeye gelliyor. Adamlar cahilk. Plastik mankenleri heykelleri fotoğrafları bırak çizme resimleri bile cahilce yakan karalayıp kapatan boğaz kesen bir anlayıştan bahsediyoruz. Madem o halk talibanı seçti ne diye ABD ye AB ye vs kaçmaya çalışan milyonlar var. Ezbere konuşma

yanıt5
yanıt3
quantum :

Hem talibanın hemde el kaide gibi radikal grupların kökünü kazıyın

40
9
yanıtYanıtla
Hakan :

Amerika yenemedi Ahmed Mesud halledecek

34
8
yanıtYanıtla
SERPACO FRANK:

:)

yanıt2
yanıt7
Erkan Arslan:

Egerki ABD Bi Yerde Basari Saglayamiyorsa Dahada Zarar Görmemek istiyorsa Bilinki MASASI HAZIR örnegin Suriyede Türk Askerini Kullandi Burda Sadece Efsaneleri Kullanmayacak Bir Kac Haftaya Kalmaz Pentagon Uzun Cobana Verir GAZI Bakinki Afganistan Topraklarinda Kac Yüz Mehmetcigi Hic Yere Sehid Vercez

19
23
yanıtYanıtla
Tüm 17 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title