Haberler

Taliban kadın ve erkek öğrencileri perdeyle değil tamamen ayıracak! Farklı sınıflarda ders görecekler

Güncelleme:

Taliban'ın Afganistan'da kontrolü tamamen ele geçirmesi sonrasında üniversitelerde kadın ve erkek öğrencilerin aynı sınıfta aralarına perde çekilerek aldıkları eğitim görüntüleri de tarih oluyor. Taliban'ın açıkladığı hükümette yer alan Yüksek Öğretim Bakanı Abdul Baqi Haqqani kadınların eğitim görmelerine izin verileceğini ama bunun erkeklerle yan yana olmayacağını ve farklı sınıflarda eğitim alacaklarını söyledi. Kızlar ve erkekler için İslam'a uygun yeni bir kıyafet tarzı oluşturulacak.

ABD'nin 20 yıl sonra Afganistan'dan çekilmesinin ardından ülkede kontrolü ele alan Taliban kız öğrenciler için yeni kurallar açıkladı. Yüksek Öğretim Bakanı Abdul Baqi Haqqani, kadınların eğitim görmelerine izin verileceğini ama bunun erkeklerle yan yana olmayacağını söyledi. Kızlar ve erkekler için İslam'a uygun yeni bir kıyafet tarzı oluşturulacak.

TALİBAN'DAN ÖNCE YAN YANA EĞİTİM ALIYORLARDI

Kadınların Taliban'ın 1996-2001 yıllarındaki iktidarında okul ve üniversitelere gitmelerine izin verilmemişti. Taliban ülkede iktidarı ele geçirmeden önce kadın ve erkekler yan yana eğitim alabiliyorlardı.

GEREKLİ KAYNAK YOK

Eğitim uzmanları kuralların kadınları eğitimden yoksun bırakacağını belirtiyor çünkü Afganistan'daki üniversitelerde farklı sınıflarda eğitim olması için gerekli kaynak yok.

"PERDE ARKASINDAN ERKEK BİR ÖĞRETMEN DERS VEREBİLİR"

Haqqani ise yeteri kadar kadın öğretmenin olduğunu, sorun çıkması durumunda bir alternatif bulunacağını açıkladı. Haqqani, perde arkasından erkek bir öğretmenin ders verebileceğini ya da teknolojiden yararlanabileceklerini söyledi.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Dünya

Afganistan Haberler

Bakmadan Geçme

Trabzonspor Karagümrük maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! TS Karagümrük maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Survivor Damla elendi mi? Survivor Damla gitti mi 24 Nisan 2024? Trabzonspor Karagümrük maçı CANLI izle! 24 Nisan TS Karagümrük ZTK maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Sandık Kokusu 20. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Sandık Kokusu yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Taş Kağıt Makas 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Taş Kağıt Makas yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kuruluş Osman 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Kuruluş Osman yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bir Sevdadır 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Bir Sevdadır yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi!
500

Yorumlar (9)

Edip Sevük:

Resmen İslamiyet Öncesi cahiliye dönemi başlamış durumda. Tuaf yanı bunu Müslümanların desteklemesi.

27
45
yanıtYanıtla
Tamer Kaplan:

Cahiliye dönemi ha ?? Allah sizleri ıslah etsin

yanıt14
yanıt17
Hakkanî Murad:

Bu Yapılan Himetli bir iş ve dahi Kur'an ve Sünnetin hükmüne uymaktır da senin cahilliğin alâ mertebede o nasıl olacak? Yazık bu millete

yanıt4
yanıt3
AynenDevam:

Suna bak ya millet Mars’a gitti, adamlar kadinlardan korkar durumda. Nasil geri kafalilar, hicbir halt olmaz zaten bunlardan..

32
29
yanıtYanıtla
Kevser Aytekin:

İslamiyet gelmeden önce kiz çocuklarını bırakın okutmayi diri diri toprağa gomuyorlarmis babalari asil tuhaf olan ne biliyormusunuz muslumanim deyipte muslumanliktan bi haber olanlar size tavsiyem dinimizi iyice ogrenin

37
11
yanıtYanıtla
Mikail Lale:

Maşaallah, islamda istenilen, görülmesi gereken bir uygulama. Kadın erkek ayrı olacak, herkes farklı yerlerde eğitim görecek, birbirini görmeyecek. Kadından erkeğe, erkekden kadına dost arkadaş olmaz.

24
9
yanıtYanıtla
Adem Genç:

cahiliye donemi diye konusan cahil insanlar islama gore bizde boyle cahiliye diye konusan yahudilerde farkli

7
15
yanıtYanıtla
Kadir Buyuk:

desene millet hep bekar kaldı

10
11
yanıtYanıtla
GERCEKCİKİSİLİK :

KÖKTEN ÇÖZÜM :)

13
6
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title