Haberler

Taliban'dan dünyayı ayağa kaldıracak bir talimat daha: Vitrinlerdeki cansız kadın mankenlerin kafasını kopartın

Güncelleme:

Ağustos ayında Afganistan'da kontrolü tamamen ele geçiren Taliban yasaklarına hız kesmeden devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde kadınların yalnız başına seyahat etmelerini yasaklayan Taliban, bu kez de ülkedeki mağazaların vitrinlerinde yer alan cansız mankenlerin başlarının sergilenmesine yasak getirdi. Yeni kararla birlikte mağaza vitrinlerindeki cansız kadın mankenlerinin başları örtülmek zorunda olacak ya da baş kısmı mankenlerden ayrılacak.

Taliban hükümetine bağlı İyiliği Emretme ve Kötülükten Men Etme Bakanlığı'nca getirilen yeni talimatlar kapsamında, mağaza vitrinlerinde cansız kadın manken başlarının sergilenmesi yasaklandı.

GEREKÇELERİ "ŞERİATA UYGUN DEĞİL"

Yeni kararla birlikte mağaza vitrinlerindeki cansız kadın mankenlerinin başları örtülmek zorunda olacak, ya da baş kısmı mankenlerden ayrılacak. Kadınların sosyal ve kamusal yaşamdan tecrit edilmesi yönünde bir yeni adım olarak yorumlanan bu yasak, cansız mankenler üzerinde kadın simasının görülmesinin 'şeriata uygun olmaması' şeklinde gerekçelendirildi.

REKLAM AFİŞLERİNDEN KADIN YÜZLERİNİ SİLMİŞLERDİ

Taliban'ın kadınlara yönelik getirdiği yasaklar, başta başkent Kabil olmak üzere çok sayıda büyük kentte protestolara neden oldu. Yüzlerce kadının cinsiyet ayrımcılığına karşı sokağa çıktığı gösterilere şiddetle müdahale ederek göstericilere ateş açtı. Ağustos ayında Taliban'ın Kabil'i ele geçirmesinden sonra ilk fark edilen değişikliklerden biri, başkentteki mağazaların reklam afişlerinden kadın yüzlerinin silinmesi yada karalanması olmuştu.

KADINLARA SEYAHAT YASAĞI DA GELMİŞTİ

Kadın cansız manken başlarına getirilen yasak, taksi sürücülerine kadınları erkek bir refakatçileri olmadan 70 kilometreden uzağa götürmelerine yönelik yasaktan hemen sonra geldi. Taliban hükümetinin kontrolünde olan devlet kanallarında kadınlarla birlikte yayın yapılmasına da yasak getirilmişti.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Dünya

Afganistan Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (4)

Mete HAN:

İslam'da kadın saçı görülmesi haram değil mi?

13
23
yanıtYanıtla
Qwert:

Ülke genelinde elektirikleri iptal ederseniz şeriat kendiliğinden gelir. herkes mum ışığında oturuyormuş, acaip romantik olur :)))

13
6
yanıtYanıtla
ferhat atmaca:

siz olayı çok yanlış anlamışsınız. insanoğlu günah işleyecekse her şekilde işler. günahı köşe bucak saklayınca kimse düzelmiyor. bu yolun sonu son değil. bakın bu kadar erkek edi vici voke için kadın bulamazsa size yönelir. benden söylemesi.

11
6
yanıtYanıtla
Vasfi Bilgic:

BU VİDEODAKİLERİN ARASINA Bİ DOMUZ SALACAKSIN HEPSİ YAVRU CEYLAN GİBİ CİYAK CİYAK ĞARAMMM ĞARAMMMM DEYİP KAÇARLAR :::)

8
5
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title