Haberler

Tabut, Biber Gazı ve Yumurtalı Eylem

Erzurum'da ruhsat ve projesi olmadığı gerekçesiyle Büyükşehir Belediyesi tarafından inşaatı durdurulan 2 bin konutluk New City projesinde maket üzerinden daire alanlar tabutlu eylem yaparak belediyeye yürüdü.

Erzurum'da ruhsat ve projesi olmadığı gerekçesiyle Büyükşehir Belediyesi tarafından inşaatı durdurulan 2 bin konutluk New City projesinde maket üzerinden daire alanlar tabutlu eylem yaparak belediyeye yürüdü. Bir işyerine yumurta atan eylemciler, belediyeye girmek isteyince polis biber gazıyla müdahele etti.

Merkez Palandöken İlçesi'ndeki Yenişehir semtinde, Büyükşehir Belediye eski Başkanı AK Parti'li Ahmet Küçükler döneminde 2 bin konut yapmak için ortaya çıkan Ahmet Metin Karadayı, inşaata başlamadan dairelerin bir bölümünü pazarladı. İmar İskan eski konutlarında oturanların evlmerini yıkarak daire vereceğini bildiren Karadayı'nın inşaatı ruhsat ve projesi olmadığı gerekçesiyle şimdiki Belediye Başkanı AK Parti'li Mehmet Sekmen tarafından durduruldu. Başkan Sekmen, belediyeden aldığı arsanın parasını ödemeyen Karadayı'nın mağdur ettiği vatandaşlara seslenerek hukuki yollara başvurmalarını önerdi.

New City projesinden daire alan yaklaşık 500 kişi, 'Karadayı Grup' önünde toplanarak omuzlarındaki kırmızı renge boyanmış tabutla sloganlar eşliğinde Büyükşehir Belediyesi'ne yürüdü. Tabutun New City'de daire aldıkları için mağdur olanları simgelediğini söyleyen eylemciler, belediyeye girmek istedi. Güvenlik önlemi alan polis eylemcilerin belediyeye girmesini engelledi. Israrla belediyeye doğru yürüyen eylemcileri polis biber gazıyla müdahale ederek durdurabildi. Çıkan arbedede yaralanan ve biber gazından etkilenenler ambulanslarda tedavi edildi. Burada temsili bir cenaze namazı kılındı ve Cumhuriyet Caddesine doğru yürüyen grup, projeyle bağlantısı olan bir işadamına ait mobilya mağazasına tabutla girmek istedi. Polis eylemcilere müdahale etti, bu sırada tabut kırılınca eylemciler mağazanın camlarına yumurta attı. Gerginliği önlemek için Emniyet Müdür Yardımcısı Mustafa Tamtürk megefonla eylemcileri sağduyuya davet etti. Tamtürk, "Sevgili Dadaşlar, bakın demokratik hakkınızı kullanıyorsunuz. Kullanacaksınız da ama lütfen taşkınlık yapmayın. Bizimle karşı karşıya gelmeyin lütfen" diye uyardı.

Buradan Orhan Şerifsoy Caddesi üzerindeki AK Parti İl Başkanlığı önünde açıklama yapan eylemciler, 2 saat kadar süren eylemin ardından dağıldı.

Öte yandan projenin müteahhiti Ahmet Metin Karadayı'nın babası Dursun Ali Karadayı mağdurlardan oğlu adına özür diledi. Dursun Ali Karadayı "Oğlum bu işi beceremediği için sizlerden özür diliyorum. Ben oğlum ile şirketini kurtarmaya gelmedim. Sizin yanınızda yer almak için buradayım. Ben Karadayı olarak bu ismi bıraktım ama oğlum batırdı. Oğlumdan davacıyım. Canımın son damlasına kadar sizin hakkınızı ödeyeceğim" diye konuştu. - Erzurum

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Metin Karadayı Palandöken Ak Parti Erzurum Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
500

Yorumlar (1)

m:

ben yıllardır çalıştım çabaladım ne olduğu belli olmayan bütün birikimimi hırsızlara kaptırdım allah bu mağdurları soyanlarave hertürlü gazbı başından eksik etmesinböylelerini asmak lazım

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title