Haberler

Suyun çekilmesiyle ortaya çıkan kafatası ve kemikler, bölge halkını tedirgin etti

Güncelleme:

Çanakkale'de bir köydeki sulama göletinde pompa arızası nedeniyle suyun bir bölümü boşaltıldı. Suyun boşaltılmasıyla ortaya çıkan 4 kafatası ile kemikler ise vatandaşları şaşırttı. Bulgular, bölgede eski bir mezarlık olabileceğine işaret etti.

Çanakkale'nin Biga ilçesine bağlı Akyaprak köyündeki sulama göletinde pompa arızası nedeniyle suyun bir bölümü boşaltılınca, ortaya 4 kafatası ile kemikler çıktı. Kemikler, gölün altında eski bir mezarlık olabileceğine işaret ederken bulunan parçalar incelenmek üzere Adli Tıp'a gönderildi.

KEMİKLER ADLİ TIP'A GÖNDERİLDİ

Biga ilçesine bağlı Akyaprak köyünde çobanlık yapan Hayrettin Yaşar, geçen pazartesi günü koyunlarını otlatırken bölgede kafatası ve kemiklere rastladı. Çoban Yaşar, durumu, köy muhtarı Rıdvan Yaşar'a bildirdi. Olay yerine gelen Yaşar da jandarmaya haber verdi. İhbar üzerine bölgeye gelen ekipler, güvenlik önlemi alarak araştırma yaptı. Daha sonra kafatasları ile kemikler incelenmek üzere Bursa Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

GÖLETİN ALTINDA ESKİ BİR MEZARLIK OLABİLİR

Pompanın arıza yapması sonucu onarım için göletteki suyun yüzde 90'ı boşaltılırken, gölet havzasında başka kafatası ya da kemik olup, olmadığı araştırılacak. Çoban Hayrettin Yaşar, 81 yaşındaki babası Mehmet Yaşar'ın, göletin altında eski bir mezarlık olabileceğinden bahsettiğini söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Çanakkale Adli Tıp Biga Güncel Haberler

500

Yorumlar (20)

meczup:

boşuna uğraşmayın ne kadar estetik makyaj yaptırırsanız yaptırın tüy dökücü vücut sıkılaştırıcı krem kullanın saçlarınızı boyatın günün birinde alacağınız şekil budur

44
21
yanıtYanıtla
Yahya:

Olabilir, ama hayatta olduğun sürece kendi şık yapmak var :)

yanıt5
yanıt1
fatih:

kurtuluş savaşında şehitlerinde olabilir çanakkale geçilmez

21
1
yanıtYanıtla
BRS16:

ÇANAKKALE YAZISINI GÖRÜNCE TÜYLERİM DİKEN DİKEN OLDU .

22
0
yanıtYanıtla
AYNI ŞEYLER:

HER SENE AYNI HABERİ YAPIYORSUNUZ YAAA BEŞİKTE ÇOCUK ÖĞRENDİ ESKİDEN MEZARLIK OLDUĞUNU

13
3
yanıtYanıtla
KURTULUŞ:

HERALDE ESKİ BİR MEZARLIK VAR SADECE BİZ Mİ YAŞADIK BU DÜNYADA. BU AÇIKLAMAYI YAPANIN DA AKLIYLA ALAKASI YOK. ALLAHTAN TOPLU CİNAYET DEMEMİŞ

10
4
yanıtYanıtla
Tarih bizim memlette doğmuş:

Ülkemizin her tarafı eski uygarlıkların kırıntılarıyla dolu. Normal yani bunlar

8
2
yanıtYanıtla
1907:

Ölüden değil diriden korkacaksınız

7
0
yanıtYanıtla
MED. ORD. PROF. DR. MST. ZÜLKÜF MARMELAT:

Sadece fotograflara bakarak anladim ki, iskelet parcalari 13. yüzyila ait ve hepsi hristiyan. . .

4
3
yanıtYanıtla
Marşmelov:

tebrikler sayın hocam

yanıt2
yanıt0
Tüm 20 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title