Haberler

Suudi Arabistan'da Tutulan Tır Sürücüleri

Türkiye'nin farklı illerinden aldıkları yükleri Suudi Arabistan'a taşıyan ve oradaki kontrolde taşıdıkları malzemelerin içerisinde uyuşturucu bulunduğu iddiasıyla tutuklanan 9 tır sürücülerinin yakınlarının endişeli bekleyişi sürüyor.

Tır sürücüsü Sabri Balay'ın oğlu Mustafa Balay, gazetecilere yaptığı açıklamada, babasının 8 yıllık şoför olduğunu, en son Suudi Arabistan'a götürdüğü yükün içerisinde yasaklı bulunmasından dolayı tutuklandığını söyledi.

Babasının yakalandığı günden bu yana sadece bir kez ifadesinin alındığını öğrendiklerini aktaran Balay, "Babam gibi Hatay'dan 8 tır şoförü var. Bunların tırlarında değil ama taşıdıkları yükün içerisinde Suudi Arabistan'da yapılan kontrollerde uyuşturucu bulunuyor. Tır sürücüleri sadece kendilerine verilen malzemeyi taşımakla görevli, içerisinde ne olduğunu bilmiyor. Tek isteğimiz, kimi 9 kimi bir yıl ve daha fazla içeride tutulan yakınlarımızın yargılanma sürecinin başlaması. Çünkü burada birçok aile mağdur durumda. Aylardır hapiste tutuluyorlar. Biz yetkililerden yargılanma sürecinin hızlandırılmasını istiyoruz." diye konuştu.

Balay, tır sürücülerinin suçsuz olduklarına inandığını, bir an önce umutla yargılanacakları günü beklediklerini dile getirdi.

"Eşim 4 aylık kızımı daha görmedi"

Şehriban Ceylan da eşi Mehmet'in nisan ayında Suudi Arabistan'da taşıdığı yükün içerisinde uyuşturucu bulunması nedeniyle hapse atıldığını, o günden bu yana üç çocuğuyla çok zor günler geçirdiğini anlattı.

Eşi Suudi Arabistan'a giderken 4 aylık hamile olduğunu belirten Ceylan, "Kızım dünyaya geldi ve şu an 4 aylık. Ama eşim hala görmedi. Tek dileğim bir an önce yargılansınlar ve varsa cezalarını çeksinler ama bu belirsizlik ortadan kalksın. Onların uçsuz olduğuna inanıyorum. Bu şekilde suçsuz olduğunu bile bile yargılanmadan tutulmaları bizi kahrediyor." ifadesini kullandı.

Zihniye Gazi ise eşi Mehmet Gazi'nin bir yılı aşkın süredir Suudi Arabistan'da hapiste olduğunu, bugüne kadar yargılanmasıyla ilgili herhangi bir işlemin yapılmadığını aktardı.

Dört çocuğunun olduğunu ve mağdur olduklarını belirten Gazi, eşinin ve diğer tır sürücülerinin belirsizliğinin giderilmesi ve onların Türkiye'de yargılanmalarının yapılması için yetkililerden yardım beklediklerini kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Suudi Arabistan Mehmet Gazi Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title