Haberler

Suriyeli mültecilerin zorlu kış şartlarında yaşam mücadelesi

Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, ilçede yaşamını sürdüren Suriyeli sığınmacılara ilişkin, "Derme çatma çadırlarda yaşayan Suriyelileri en kısa zamanda uygun yerlere taşıyacağız" dedi.

Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, ilçede yaşamını sürdüren Suriyeli sığınmacılara ilişkin, "Derme çatma çadırlarda yaşayan Suriyelileri en kısa zamanda uygun yerlere taşıyacağız" dedi.

Kaymakam Ermiş, beraberinde İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Mustafa Çobanoğlu ve Kızıltepe Emniyet Müdürü Abdullah Ergen ile ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Mardin'ın Kızıltepe ilçesine gelen ve kendi imkanları ile kurdukları derme çatma çadırlarda yaşam mücadelesi veren Suriyeli vatandaşları ziyaret etti.

Ailelerle sohbet eden Ermiş, ilçede 6 bölgede bulunan 115 çadırda yaklaşık 560 Suriyeli misafirin yaşadığını tespit ettiklerini ifade ederek, Suriyeli ailelerin çadırlarda büyük zorluk yaşadığını söyledi.

İlçenin son 30 yılın en sert kışını geçirdiğini kaydeden Ermiş, şöyle konuştu:

"Sobası olmayan Suriyeliler çadırlarda teneke kutularda yaktıkları ateşle ısınmaya çalışıyor. Duman kokusu çadırın içini dolduruyor. Sağlıklı şartlarda değiller ve bulundukları yerde elektrik yok. Bunların muhakkak çadır kentlere gönderilmeleri lazım ancak kendileri gitmek istemiyor. Burada daha rahat hareket ettiklerini söylüyorlar. Bunların bu şartlarda yaşamaları doğru değil. Amacımız çok acil durumda olanları kamu kurum ve kuruluşların misafirhanelerine almaktı. Ama kendileri ile yaptığımız görüşmelerde böyle acil bir durumun olmadığını söylediler. Derme çatma çadırlarda yaşayan Suriyelileri en kısa zamanda uygun yerlere taşıyacağız."

Kaynak: AA / Güncel

Erdoğan Turan Ermiş Mustafa Çobanoğlu Kızıltepe Mardin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title