Haberler

Sürgündeki Doğu Türkistanlılar Yöneticilerini Tokyo'da Seçti

Doğu Türkistan Sürgün Hükümeti’nin Japonya’nın başkenti Tokyo’da düzenlediği 7. dönem parlamento seçimleri ve istişare toplantısı’nda Doğu Türkistan’ın sürgündeki vekilleri, sürgündeki cumhurbaşkanı ile sürgündeki başbakanlarını seçtiler.

Doğu Türkistan Sürgün Hükümeti'nin Japonya'nın başkenti Tokyo'da düzenlediği 7. dönem parlamento seçimleri ve istişare toplantısı'nda Doğu Türkistan'ın sürgündeki vekilleri, sürgündeki cumhurbaşkanı ile sürgündeki başbakanlarını seçtiler.

Sürgündeki Doğu Türkistan Parlamentosunu oluşturan 60 vekilden 43 vekilin ve Türkiye, Kanada ve İngiltere'den 4 gözlemcinin katıldığı seçimlerde, Ahmetjan Osman Cumhurbaşkanı, Kuresh Atahan Parlamento Başkanı ve İsmail Cengiz ise Başbakan olarak yeniden seçildi. Hızırbek Gayretullah'ın Cumhurbaşkanı Yardımcısı, İlyar Şemsettin'in Parlamento Başkan Yardımcısı, M. Ali Engin'in Parlamento Sekreteri, Rukiye Turdush'un da Hükümet Sözcüsü olarak seçildiği toplantıda Sürgün Hükümetin Bakanlar Kurulu'nda görev dağılımı şu şekilde yapıldı. Başbakan İsmail Cengiz, Başbakan Vekili Gulam Osman Yaghma, Başbakan Yardımcısı Yakup Can, Dışişleri Bakanı Ablajan Leylinaman, İçişleri Bakanı Serkan Dinçtürk, Medeniyet ve Maarif Bakanı Mahire Gofur, Maliye Bakanı Yar Mehmet Buğra Hükümet Sözcüsü Rukiye Turdush, Başbakan 1. Başdanışmanı Damian Rahmet, Başbakan 2. Başdanışmanı Abdüsselam Abdusemih. Hükümetin 4 yıllık çalışma programını önümüzdeki haftalarda açıklayacağını ifade eden Başbakan İsmail Cengiz'in görevlendirdiği bakanların dışında, Diplomasiye ve Kişilik Hukuk Komisyonu, Maarif Komisyonu, Teşvikat Komisyonu, Hafsızlık Komisyonu, Yaşlar Komisyonu, Muhacirler ve Mülteciler Komisyonu Başkanlarını da ayrıca atayacağı bildirildi. - BARTIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Doğu Türkistan İsmail Cengiz Japonya Tokyo Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title