Haberler

Sur: Genelkurmay Başkanlığı'ndan Lübnan'daki Türk Birliğine Basın Turu

Lübnan'ın Sur Kentinde Birleşmiş Milletler Barış Gücü (Unıfıl) Çatısı Altında Görev Yapan Türk Birliği, Unıfıl Tarafından Örnek Birlik Gösterildi. Türk Birliğine 21 Kasım'da Yapılacak Denetlemenin Ardından Yeni Görevler Verileceği Bildirildi.

Lübnan'ın Sur kentinde Birleşmiş Milletler Barış Gücü (UNIFIL) çatısı altında görev yapan Türk Birliği, UNIFIL tarafından örnek birlik gösterildi. Türk birliğine 21 Kasım'da yapılacak denetlemenin ardından yeni görevler verileceği bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığı, Lübnan'ın Sur kentinde UNIFIL komutasında görev yapan Türk birliğinde bir basın toplantısı düzenledi. Sur kentinde, İsrail sınırına 15 kilometre uzaklıktaki Şaitiye bölgesinde bulunan birlik bası tanıtıldı.

UNIFIL Türk İstihdam İnşaat Bölük Komutanı Binbaşı Serdar Fatih Yılmaz, birliğin 20 Ekim'de üs bölgesine yerleştiğini ve faaliyetlerine başladığını kaydetti. İlk haftadan itibaren üste sıcak yemek verilmeye başlandığını belirten Yılmaz, askerlerin aileleri ile görüşebilmeleri için uydu bağlantılı telefon sistemini devreye soktuklarını ifade etti. Birlikte 261 personelin görev yaptığını kaydeden Yılmaz, harekata hazırlık seviyelerinin üst düzeyde olduğunu söyledi. Yılmaz, UNIFIL karargahı lojistik denetlemesi sonrası örnek birlik gösterildiklerini belirterek, "UNIFIL ve bölge halkının büyük takdirini kazandık. Yerleşim ve operasyonel faaliyetlerimiz sürüyor. 21 Kasım'daki ilk harekat yeterliliği denetlemesine UNIFIL Komutanı General Alain Pellegrini de katılacak. Bu denetlemenin ardından Türk birliğine yeni görevler verilecek" dedi.

Bulundukları bölgede herhangi bir tehdit bulunmadığını vurgulayan Serdar Fatih Yılmaz, zaman zaman duyulan patlama seslerinin, Lübnan hükümetinin sivil firmalara yaptırdığı temizlik faaliyetlerinden kaynaklandığını belirtti. Yılmaz Birleşmiş Milletler tarafından bölgede yapılan tetkiklerde herhangi bir radyasyon riski ile karşılaşılmadığını da vurguladı.

Türk birliğinde görev yapan patlayıcı madde imha timinin bölgeyi arama-taramadan geçirdiğini kaydeden Yılmaz, herhangi bir patlayıcı maddeye rastlamadığını, önümüzdeki günlerde de bu aramaların yapılacağını söyledi.

Brifingin ardından Türk İstihdam İnşaat Bölük Komutanlığı'nın görev yaptığı 40 dönümlük arazi gazetecilere gezdirildi. Üste; 500 kişi kapasiteli yemek üretim tesisi, duş, ekmek fırını, yemekhane ve yatakhaneler bulunuyor. Patlayıcı madde imha ekipleri üs çevresinde aralıklarla patlayıcı madde araması yaparken, üsteki revirde sağlık sorunları ile karşılaşan askerlere hizmet veriyor. Ayrıca BM beresi giyen tüm askerlerin ülke farkı gözetmeksizin işbirliği yaptığı vurgulanırken, bu işbirliğinin bundan sonra da süreceği kaydedildi.

Türk birliğinde görev yapan erlerden Çetin Sorguç, bir ay içinde bulundukları bölgede düzeni sağladıklarını ifade ederek, Lübnan halkı ile görüşme olanağı bulduklarını belirtti. Amaçlarının Türk milletini en iyi şekilde temsil etmek olduğunu kaydeden Sorguç, "Tabii ki özlemimiz var. Ailemizi, vatanımızı, milletimizi özlüyoruz ama komutanlarımız aracılığıyla 2 günde bir onlarla telefon görüşmesi yapabiliyoruz. Alilerimiz bizleri tehlike altında sanıyor ama biz tehlike altında değiliz" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title