Haberler

Sur'daki Terör Operasyonu

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonda şehit olan Uzman Jandarma Kıdemli Çavuş Serdar Akın ve Piyade Uzman Çavuş Coşkun Karabulut için tören düzenlendi.

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonda şehit olan Uzman Jandarma Kıdemli Çavuş Serdar Akın ve Piyade Uzman Çavuş Coşkun Karabulut için tören düzenlendi.

Diyarbakır Asker Hastanesinde düzenlenen törende, şehit Uzman Jandarma Kıdemli Çavuş Akın ve Piyade Uzman Çavuş Karabulut'un Türk bayrağına sarılı naaşları meslektaşlarının omuzlarında katafalka konuldu.

Saygı duruşunda bulunulmasının ardından şehitlerin öz geçmişleri okundu, dua edildi.

Törende şehit Karabulut'un annesi Döndü ve ağabeyi Ramazan Karabulut ile şehit Akın'ın annesi Fikriye, ağabeyi Sedat ve ablası Filiz Akın gözyaşı döktü.

Şehit Karabulut'un annesi Döndü Karabulut'un törene tekerlekli sandalyede katıldığı görüldü.

Törende konuşan Jandarma Bölge Komutanlığında görevli Jandarma Yüzbaşı Mehmet Halef Çelikkollu, bölücü terör örgütünün ülkedeki huzur ve güven ortamını bozmak için halk üzerinde korku oluşturmaya çalıştığını söyledi.

Çelikkollu, terör örgütünün çukur kazdığını, barikat kurduğunu, güvenlik güçlerine sinsice saldırdığını ifade ederek, şöyle dedi:

"Terör örgütü, vatandaşlarımızı silah zoruyla canlı kalkan gibi kullanıyor. Terör örgütü, araç yakıp, yol kesip seyahat özgürlüğünü engelleyerek, masum insanları ve beşikteki bebekleri bile bombalamak suretiyle öldürerek maskesini düşürmüş ve kirli yüzünü tekrar göstermiştir. Türk Silahlı Kuvvetleri olarak bölücü terör örgütünün amaçlarına ulaşmasını engellemek ve kanun hakimiyetini sağlamak maksadıyla görevimize daha artan bir inanç, azim ve kararlıkla devam edeceğiz."

Törene, Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti, 7. Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Musa Çitil, 16. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Savaş Beyribey, 2. Birleştirilmiş Hava Harekat Merkez Komutanı Tümgeneral Atilla Darendeli, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Emniyet Müdürü Adnan Taşdan ve Asker Hastanesi Baştabibi Hava Tabip Kıdemli Albay Servet Emeksiz katıldı.

Törenin ardından şehit Akın'ın cenazesi Muş, Karabulut'un cenazesi Konya'ya gönderildi.

Kaynak: AA / Güncel

Coşkun Karabulut Serdar Akın Filiz Akın Diyarbakır Güncel Haberler

title