Haberler

Suluova'da "Tarımsal Sulamada Su Tasarrufu" Konulu Seminer

AMASYA(AA) – Suluova Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından "Tarımsal Sulamada Su Tasarrufu" konulu seminer düzenlendi.

AMASYA(AA) – Suluova Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından "Tarımsal Sulamada Su Tasarrufu" konulu seminer düzenlendi.

Öğretmenevi'nde düzenlenen seminerde konuşan Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Tacettin Özmen, 2018 yılı itibarıyla Türkiye genelinde kuraklık yaşandığının tespit edildiğini söyledi.

İlgili kurumların kuraklığa karşı gerekli önlemleri aldığını ifade eden Özmen, şunları kaydetti:

"Bu konuda en önemli görev ve sorumluluk siz çiftçilerimize düşüyor. Kıt su kaynaklarımız var, su kaynakları en etkin ve verimli şekilde nasıl kullanılabilir konusunda daha özenli ve hassas davranılması halinde 2018 ürün ekim ve hasat dönemlerini sorunsuz atlatacağımızı düşünüyoruz. Özellikle ekili alanların sulanmasında vahşi (salma) sulama yerine yağmurlama veya damla sulama yapılmalıdır."

Seminere, Ziraat Odası Başkanı Adnan Öksüz, Yedikır Sulama Birlik Başkanı Erol Özarslan, Sol Sahil Sulama Birlik Başkanı Mehmet Öksüz ile çiftçiler katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Öksüz Türkiye Suluova Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title