Haberler

Süleymanpaşa'da Klasik Müzik Rüzgarı Semplice Quartet ile Esti

Süleymanpaşa Belediyesi’nin bu yıl ikincisini düzenlediği Bisanthe Oda Müziği Festivali tüm hızıyla sürüyor.

Süleymanpaşa Belediyesi'nin bu yıl ikincisini düzenlediği Bisanthe Oda Müziği Festivali tüm hızıyla sürüyor. Üçüncü gecenin konuğu Türkiye'de quartet kültürünün gelişmesinde büyük katkıları olan Semplice Quartet oldu.

Kemanlarda Murat Anıl Erginol ve Yaren Budak, viyolada Pınar Dinçer ve viyolonselde Burak Ayrancı'dan oluşan topluluk, quartet müziğinin babası sayılan Joseph Haydn ve Felix Medelsohn Bartholdy'nin yaylı sazlar kuartetlerini seslendirdi.

Karahisar Kalesi ayakta alkışlandı

Son eser olarak Bisanthe Oda Müziği Festivali'nin geçen yıl kapanış bu yıl da açılış konserini gerçekleştiren Orkestra İstanbul'un şefi ve keman sanatçısı besteci Oğuzhan Balcı'nın düzenlemesini yaptığı Karahisar Kalesini çalan ekip, klasik müzikseverlerin takdirini kazandı.

Murat Anıl Erginol, konsere başlarken dinleyicilere quartet müziğinin tarihi gelişimi ile ilgili bilgi verdi. Tekirdağ'da ilk konserini gerçekleştiren Semplice Quartet, dakikalarca ayakta alkışlandı.

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Başkan Yardımcıları Gülferah Güral, Berkay Çakır ve Mehmet İşsever de konseri izleyenler arasındaydı. Konser sonunda sanatçılara çiçek takdim eden Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, sundukları müzik ziyafetinden ötürü teşekkür etti.

Dördünce gecenin konuğu Quartıs

Süleymanpaşa Belediyesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen 2. Bisanthe Oda Müziği Festivali'nin dördüncü konserinde ise sahneye Quartis çıkacak. Quartis, flütte Başak Ersöz, obuada Damla Tunçer, Klarinette Odysseas Karydy ve piyanoda Melin Molla'dan oluşuyor.

Arkadaşlıkları Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'ndaki öğrencilik yıllarına dayanan Damla Tunçer, Başak Ersöz ve Melin Molla, 1990'lı yıllardan beri çeşitli konserlerde beraber çalıştılar ve yurt dışındaki eğitimlerini bitirip tekrar İstanbul'a döndüklerinde "QUARTIS" isimli gruplarını kurmaya karar verdiler. 2007 yılından beri çeşitli aralıklarla duo-trio ve kuartet çalışmalarına devam etmekteler. Grubun flüt sanatçısı Başak Ersöz, İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarında doçent, obua sanatçısı Damla Tunçer, İstanbul Devlet Senfoni Orkestrasının obua sanatçısı, klarinet sanatçısı Odysseas Karydy, Selanik Senfoni Orkestrasının klarinet sanatçısı, piyanist Melin Molla Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuarında doçenttir. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Süleymanpaşa Murat Anıl Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe-Olympiakos maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Fenerbahçe-Olympiakos maçı şifresiz mi? 23 Nisan bankalar tatil mi? 23 Nisan bankalar açık mı, çalışıyor mu? 23 Nisan'da İş Bankası, Garanti, Vakıf Bank, Ziraat Bankası açık mı? KPSS şartsız hastane personel alımı ne zaman? Başvurular ne zaman, şartları neler? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Sevgilisi kim? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Bilsem sınavını geçmek için kaç puan almak gerekir? BİLSEM sınavlarına nasıl bakılır? Patnos Belediyesi hangi parti? Patnos Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Bursluluk sınavı ne zaman? 2024 İOKBS bursluluk sınav sonuçları hangi tarihte açıklanacak? 2024 GUY SINAVI BAŞVURU EKRANI: GUY sınavı başvuruları başladı mı, GUY sınavı başvuruları nereden, nasıl yapılır? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BİLSEM SONUÇLARI AÇIKLANDI 2024! BİLSEM sınav sonuçları nereden öğrenilir? BİLSEM sonuç sorgulama ekranı! Karne günü ne zaman 2024? Okullar ne zaman tatil olacak? Yaz tatili ne zaman başlıyor? Survivor'da dün kim elendi? Survivor 2024 adaya kim veda etti? 17 Nisan Survivor elenen isim! 2024 LGS sınavı ne zaman, tarihi belli oldu mu? Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav giriş belgesi yayınlandı mı? Elif Duygu Adıgüzel kimdir? Elif Duygu Adıgüzel kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title