Haberler

Sucu, CHP Gaziantep İl Başkanlığı Adaylığını Açıkladı

Gaziantep Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneği Başkanı Hayri Sucu, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gaziantep İl Başkanlığı’na aday olduğunu açıkladı.

Gaziantep Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneği Başkanı Hayri Sucu, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gaziantep İl Başkanlığı'na aday olduğunu açıkladı.

Cumhuriyet Partisi Gaziantep İl Başkanlığı binasında gerçekleşen toplantıda konuşan Sucu, 20 Mart 2016'da yapılacak olan seçimde Nesrin Tuncel ve Sait Köse'den sonra üçüncü aday olarak seçimlere katılacağını açıkladı.

Cumhuriyet Partisi Gaziantep İl Başkanlığı Adayı Hayri Sucu, partinin yeni bir İl Kongresi sürecine girdiğini belirterek, "Bu süreçte çocukluğumdan beri bir parti emekçisi olarak bende elimi değil, gövdemi taşın altına koymak mecburiyeti hissettim. Partimiz son yıllarda ilimiz genelinde ciddi sıkıntılar yaşamış olup, yönetim kadrolarındaki istikrarsızlık tabanımızı demoralize edip üzüntü içerisinde bırakmaktadır. Ben de yıllardan beri tabanda siyaset yapan birisi olarak bu üzüntü yüreğinde hissedip partimin bir adım ileri gidebilmesi için ne yapabilirim düşüncesiyle il başkanlığına aday oldum' 'dedi.

"BENİM AMACIM, PARTİMİZDE SON ZAMANLARDA EKSİLEN KARDEŞLİĞİ YERİNE GETİRMEKTİR"

CHP'nin Gaziantep'te hak ettiği konumda olmadığına dikkat çeken Hayri Sucu, "Türkiye genelinde yüzde 25 civarında oy alırken, neden Gaziantep'te yüzde 16 oy alıyoruz. Son yıllarda Gaziantep'in demografik yapısı değişmiş, göçle gelen vatandaşlarımızı ne yazık ki partimiz kucaklayamamıştır. Oysaki tabana dayalı siyaseti daha iyi yapabilseydik şu an partimizin oy oranı daha yüksek olacaktı. Yine parti içerisinde ve çeşitli kademelerde görevler aldım. Sevgimi saygımı esirgemedim ve ne mutlu ki partililerin de bana teveccüh göstererek beni onurlandırarak kutsal bildiğim görevlere layık gördüler. Benim amacım, görevim, partimizde son zamanlarda ne yazık ki eksilen kardeşliği ve saygılı olması gerektiği yere getirmektir. Parti içi kısır çekişmelere son vererek enerjimizi dışa dönük, partinin ilerlemesi amacıyla vatandaşlarımıza harcamayı sağlamaktır. Bilindiği üzere huzurun barışın olmadı ortamlara insanlar yaklaşmak istemezler. Biz ne kadar birbirimizi kucaklayarak kardeşliğimizi dışarıya yansıtırsak vatandaşlarımıza o kadar bize ilgi duyar sempatiyle bakarlar" şeklinde konuştu.

Sucu konuşmasının devamında, "Sizler beni iyi bilirsiniz ki benim hayat felsefem çok konuşmaktan, laf üretmektense, icraat yapıp faydalı eylemlerde bulunmaktır. Bu çıktığım onurlu yolculukta, yanımda olup bana güç veren moral veren tüm partililerimizi kucaklar sevgi ve saygılarımı sunarım. İnanıyorum ki biz birbirimizi seversek iktidar kaçınılmazdır. Ülkemiz için insanlarımız için tek yol Cumhuriyet Halk Partisi'dir. Buna olan inancımla yaşasın ülkemiz, yaşasın CHP diyor, hepinize tekrar şükranlarımı sunuyorum" şeklinde ifadelere yer verdi.

CHP Gaziantep İl başkanı, 20 Mart'ta yapılacak seçimde delegelerinin vereceği oylarla belirlenecek. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Cumhuriyet Halk Partisi Sait Köse Gaziantep Politika Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title