Haberler

Suç örgütü lideri, polise yakalanmamak için silahlarını eşlerinin çantasında taşıyormuş

Güncelleme:

Adana'da 8 aylık takip sonucu uyuşturucu ve silah ticareti yapan 61 kişilik örgüt çökertildi. Suç örgütü liderinin, biri dini nikahlı 2 eşinin olduğu ve yanındaki silahları, polise yakalanmamak için eşlerinin çantasında taşıdığı ortaya çıktı. Sokaklarda vardiyalı çalışan 'torbacılar' da dahil 41 kişi tutuklandı.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, merkez Yüreğir ilçesinde silah ve uyuşturucu madde ticaretini yönettiği, çok sayıda yaralama ve adam öldürme olaylarını gerçekleştirdiği tespit edilen silahlı suç örgütünü deşifre etti.

8 AY BOYUNCA TAKİP ETTİLER

Polis, 8 ay boyunca teknik ve fiziki takip sonucu örgüte üye olduğu öne sürülen kişilerin de belirlenmesiyle 13 Ocak günü şafak vakti operasyon düzenledi. Savcılığın haklarında yakalama çıkarttığı şüphelilerin yakalanması için belirlenen adreslere baskın yapan polis, demir kapıları koçbaşlarıyla kırarak girdikleri evlerde, aralarında örgüt lideri olduğu değerlendirilen Murat Takak ile aktif görevde biri komiser 13 polisin de bulunduğu 61 şüpheliyi gözaltına aldı. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda ruhsatsız 11 tabanca, 10 av tüfeği, 3 bin 504 adet uyuşturucu hap, 3 kilo 764 gram esrar, 71 bin 430 lira, 13 alacak senedi ele geçirildi.

CİNAYETİ BAŞKASINA YIKMIŞLAR

İddiaya göre, örgütün 2 cinayeti örtbas ettiği, örgüt lideri olduğu öne sürülen Murat Takak'ın, 5 Mayıs 2020'de merkez Yüreğir ilçesine bağlı 19 Mayıs Mahallesi'nde Mehmet Ali Seyhan'ın tabancayla öldürdüğü olayın ardından tutuklandığı ancak daha sonra cinayeti A.B.'ye üstlendirmeye çalıştığı öğrenildi. A.B.'nin, cinayeti üstlenmeyi reddedince ailesinin evinin duvarına 'kan davalısı' yazıldığı, daha sonra da suçu üstlendiği, Tatak'ın serbest bırakıldığı ileri sürüldü.

Cinayet ve yaralamaların, örgütün etkili olduğu bölgedeki uyuşturucu rantının bozulması ve uyuşturucu satışlarının azaldığı gerekçesiyle işlendiği iddia edildi.

SOKAKLARDA VARDİYAYLA ÇALIŞIYORLARMIŞ

Çeşitli suçlardan 43 kaydının olduğu öğrenilen örgüt lideri Murat Takak'ın, biri dini nikahlı 2 eşinin olduğu ve yanındaki silahları, polise yakalatmamak için eşlerinin çantasında taşıdığı ortaya çıktı. Öte yandan, örgüt üyesi olan ve 'torbacı' olarak tabir edilen sokak satıcılarının 12'şer saatlik vardiyalarla satış yaptıkları öğrenildi. Örgüt üyelerinin, etkili oldukları bölgelerde uyuşturucu satışı yapan başka kişilerden uyuşturucu madde çaldıkları ve bunları kendi elemanlarına sattırdığı ortaya çıktı.

41 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 61 şüpheliden, aralarında Murat Takak ile 9 polisin de bulunduğu 41 kişi, sevk edildikleri adliyede çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Şüphelilerden 9'u adli kontrol şartıyla, 7'si savcılık talimatıyla, 4'ü ise ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

Suç örgütü lideri, polise yakalanmamak için silahlarını eşlerinin çantasında taşıyormuş

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / 3.Sayfa

Haberler

Bakmadan Geçme

Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı?
500

Yorumlar (8)

selim:

önemli olan bataklıktaki sinekleri yakalamak değil bataklığı kurutmaktır . . . torbacıyı yakalasan ne olacak bunların ardındaki baronlara gücün yetmedikten sonra bitirmezsiniz birini yaklarsınız başka biri çıkar

9
3
yanıtYanıtla
x:

bataklıklardan baronlardan bahseden üstad. . . . üstad sprinter. . . . sen bu konuda bir tungsten teli ol da. . . . etraf aydınlansın. . . . ışıksın sen ışık geleceğimizin ışığı. . . güneşi. . . bi parlayı ver artık. . . engin ilimini görsünler. . . . TOPLUM MÜHENDİSİ GARDAŞIM

yanıt1
yanıt2
Onur:

Yarısı serbest kalmış. Kaldıkları yerden devam. Yada kazandıkları paralar yanlarına kâr kaldı serbest kalanların.

6
0
yanıtYanıtla
adanist:

ulan yine mi adana başka il olsaydı şaşardım valla

3
1
yanıtYanıtla
Ferhat:

Istanbulda her köşe başında peynir ekmek gibi satıyorlar. Suriyeliler bile bu işe el attı. Acemi oldukları için veresiye bile veriyorlar. Istanbulda uyuşturucu her köşe başında. Kaçak idda oynatan dükkanlar her sokakta. Burada öyle sıkıntılar yok.

2
0
yanıtYanıtla
a.:

şikayet etesene kardeş

yanıt0
yanıt0
Abdullah:

Yanlış okumadınız adamın 43 kaydı varmış bu operasyon ile birlikte 44 oldu sıkıntı yok çıkınca kaldığı yerden devam yani.

0
0
yanıtYanıtla
karam:

43 kaydı var ve dışarda örgüt yönetiyor hala yuuhh, polislerin işin içinde olması en üzücü tarafı

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title