Haberler

Startupbootcamp Istanbul girişimlerini yatırımcılar ile buluşturdu

Güncelleme:

Startupbootcamp Istanbul'un Soho House Istanbul'da düzenlediği Demo Day etkinliğinde, ekosisteme liderlik eden kilit yatırımcılar 8 ülkeden 14 girişimi tanıma fırsatı buldular.


Istanbul'u dünyanın önde gelen girişimcilik merkezlerinden biri yapmak amacıyla kurulmuş olan teknoloji yatırım fonu StartersHub'ın bünyesinde yer alan Startupbootcamp Istanbul hızlandırma programı üçüncü yılını da başarı ile tamamladı. 2016 yılı içerisinde programa katılan 9 ekip ve geçmiş dönem mezunlarından 5 ekip 19 Ocak'ta Soho House İstanbul'da gerçekleşen Demo Day etkinliğinde girişimlerini yatırımcılardan ve diğer ekosistem aktörlerinden oluşan 100 kişiyi aşkın geniş bir davetli grubuna sundu. Her biri kendi alanında fark yaratan girişimler 4'er dakikalık sunumlarının ardından küçük gruplar halinde görüşmeler yaptılar.

Avrupa'nın en büyük girişim hızlandırıcısı olan Startupbootcamp'in Istanbul programı, 2016'da 800'den fazla başvuru arasından seçtiği 9 girişimi StartersHub çatısı altında 3 ay boyunca konuk etti. 2016 programına katılan girişimler giyilebilir teknolojiler, bio-medikal, dijital sağlık, yapay zeka, chatbot, akıllı ev, sanal gerçeklik, akıllı otopark, sosyal anket gibi alanlarda faaliyet gösteriyor.

Startupbootcamp Istanbul'un geçmiş dönem mezunlarından Eventbaxx, Monument, Segmentify, Smart Moderation ve Visionteractive de Demo Day etkinliğinde mezuniyetten bu yana gelişimlerini yatırımcılarla paylaştı.
Hızlandırma programı süresince girişimler iş modeli şekillendirme, geliştirme ve satış alanında birebir destek ve kapsamlı eğitimler almanın yanı sıra 15 bin Euro'luk tohum yatırımı, küresel mentor ağı ve Google, Amazon, Microsoft, Intel, Cisco gibi stratejik ortakların hizmetlerinden faydalanıyor. Programı başarı ile tamamlayan girişimler StartersHub'dan 250 bin dolara kadar devam yatırımı alma şansına da sahip oluyor.

Startupbootcamp Istanbul Yönetici Direktörü Çiğdem Toraman, "2014 yılından bu yana mezunlarımızın %80'i global pazarlara açıldılar ve bugüne kadar 1,7 milyon doları yatırım fonumuz StartersHub'dan olmak üzere toplam 8 milyon dolardan fazla yatırım aldılar. Başvuru sayılarımız her yıl katlanarak büyürken 2016'da 92 ülkeden 830 başvuru alarak Startupbootcamp Istanbul olarak 17 ülkedeki Startupbootcamp programları arasında rekor kırdık. Bu seneki yaratıcı Demo Day formatımız ile de ses getirmiş olmaktan mutluluk duyuyoruz" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Soho House Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title