Haberler

Sporu Bıraktıktan Sonra Vücudunuzda Neler Olur?

Güncelleme:

Düzenli egzersizi bıraktıktan sonra iki ay içinde vücutta meydana gelen değişiklikler, bir kez daha düşünmenizi sağlayacak.

İşte, düzenli egzersizi bıraktığınızda birkaç hafta içinde olacaklar:

1. HAFTA:

Hala biraz fitsiniz. Maksimal oksijen alımının yüzde 5'ini kaybettiniz. Bu şu anlama geliyor; kaslar için enerji üretecek oksijen miktarı kısıtlandı. 20 dakikada 5 kilometre koşabiliyorsanız, şimdi hedefe 10 saniye daha geç varacaksınız.

2-3 HAFTA:

Maksimal oksijen alımının yüzde 12'sini kaybettiniz. Kas kuvveti ve dokusunda azalma meydana geldi. Kas hücreleriniz artık daha küçük, buna karşın yağ hücreleriniz büyümeye başladı. 5 kilometreyi koşma süreniz 50 saniye daha uzayarak 21 dakika oldu.

4-7 HAFTA:

Maksimal oksijen alımının yüzde 12'si ila 15'ini kaybettiniz. Kas hücreleriniz daha da küçüldü. Büyüyen yağ hücrelerinden dolayı şişkin hissedebilirsiniz. 5 kilometreyi koşma süreniz 23 dakikaya çıktı.

2 AY SONRA:

Maksimal oksijen alımının yüzde 26'sını kaybettiniz. 5 kilometreyi koşma sürenizi hesaplamayı bırakın, çünkü bu içinizi karartacak. Böyle devam ederseniz büyük risklerle karşılaşacaksınız:

Yüksek kan basıncı

Kandaki yağ oranının yüksekliği ( kolesterol )

Bazı kardiyovasküler hastalıklar

Obezite

Depresyon

Özgüvensizlik

( Kaynak: businessinsider )

Kaynak: Haberler.com / Yaşam

Sağlık Yaşam Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title