Haberler

Veliköy Karüstü Karakucak Güreşleri Nefesleri Kesti

Artvin'in Şavşat İlçesi'nde Düzenlenen 13. Veli Köy Kar Üstü Karakucak Güreşleri Renkli Görüntülere Sahne Oldu.

Artvin'in Şavşat İlçesi'nde düzenlenen 13. Veli Köy Kar üstü Karakucak Güreşleri renkli görüntülere sahne oldu.

Şavşat İlçesi'ne bağlı Veli Köy muhtarlığı ile Veliköy Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından geleneksel olarak düzenlenen güreşlere 11'i Gürcistan'dan olmak üzere Artvin, Amasya, Ankara, Erzurum, Samsun illerinden toplam 115 güreşçi katıldı. Güreşçiler, hem soğuk hava hem de rakipleri ile birincilik için kıyasıya mücadele ettiler. Köy meydanında yapılan güreşleri Artvin Vali Yardımcısı Mustafa Altınpınar, Şavşat Kaymakamı Serdar Kaya, Şavşat Belediye Başkanı Naci Köroğlu, Artvin Gençlik ve Spor İl Müdürü Uğur Beyazkaya ve yaklaşık 3 bin kişi izledi. Veliköy Muhtarı Rasim Tekin, ata sporunun yaşatılması için bu güreşlerin yapıldığını belirterek, "Kar Güreşleri eskiden beri bu yörenin bir geleneğidir, bizler de bu geleneği yaşatmak için elimizden gelen gayreti sarf ediyoruz. Güreşler sayesinde hem köyümüz hem de serhat ilimiz Artvin'in tanıtımına katkı sağlıyoruz" dedi.

Güreşlerde dereceye giren sporculara toplam 7 bin 500 YTL para ödülü dağıtılırken, başpehlivana ise bin YTL ve madalya verildi. Toplam 12 boyda gerçekleşen güreşlerde, başpehlivanlığı rakibi Muhsin Kaya'yı yenen Ankara Büyükşehir Belediyespor adına güreşen Ümit Balta kazandı. Pehlivanlar, kar üstü güreşlerinin çok zor olduğunu, havanın soğuk olması sebebiyle vücudun açılmadığını ve ayrıca ayak kayması ile oldukça zor bir müsabaka geçirdiklerini belirttiler.

(ZA-İRT-İY-S)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title