Haberler

UEFA Antrenör Eğitim Çalıştayı Sona Erdi

Macaristan'ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen UEFA Antrenör Eğitimi Çalıştayı sona erdi.

Macaristan'ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen UEFA Antrenör Eğitimi Çalıştayı sona erdi.

UEFA'nın organizasyonuyla başkent Budapeşte'de gerçekleştirilen ve 5 gün süren çalıştayda Türkiye Futbol Federasyonu'nu (TFF), Futbol Gelişim Direktörü Doç. Dr. Güven Erdil ile Futbol Gelişim Direktörlüğü Uluslararası Eğitim ve İletişim Koordinatörü Necat Gürpınar temsil etti.

TFF'den yapılan açıklamada, çalıştayın UEFA'ya üye 54 ülkenin futbol gelişim direktörleri, antrenör eğitmenleri, antrenörleri ve  UEFA JİRA Paneli üyelerini bir araya getirdiği vurgulanarak, bu yılki ana temanın, 'çıtayı yükseltmek' olduğu ifade edildi.

UEFA'ya üye ülkelerin antrenörlerine en doğru ve verimli eğitimi sunma amacını taşıyan etkinlikte, federasyonların antrenör eğitimine bakışları, antrenör kurslarına girişlerde nasıl kriterler uygulanacağı, kurs süreçlerinde antrenör adaylarının denetiminde izlenecek yollar, federasyonların düzenlediği zorunlu antrenör seminerlerinin içerikleri ve süreleri gibi konuların değerlendirildiği kaydedildi.

Açıklamada, "UEFA'nın desteği ile ülkeler arasında antrenör gelişimine yönelik yapılacak ortak çalışmalar ele alındı. UEFA'nın üye ülkelere kaleci antrenörü kursu zorunluluğunu getireceğini açıklaması ve bu kursların seviyelerinin UEFA Jira Paneli tarafından belirleneceğini duyurması, etkinliğin önemli gelişmelerinden biriydi" denildi.

Ferguson da katıldı

Kalecilik, fitness, futsal ve etkili iletişim konu başlıklarında grup çalışmalarının da yapıldığı organizasyon kapsamındaki pratik uygulamaların, Macaristan Milli Takımlar Futbol Teknik Merkezi'nde gerçekleştirildiği, çalıştayın en büyük sürprizinin ise Manchester United'da görevini bırakarak emeklilik kararı alan efsane teknik direktör Sir Alex Ferguson'un katılımı olduğu vurgulandı.

Ferguson'un yer aldığı söyleşide, kariyerinden örneklerle antrenörlerin gelişim süreçleri hakkındaki görüşlerini aktardığı dile getirildi.

Öte yandan, TFF Futbol Gelişim Direktörü Doç.Dr.Güven Erdil, Alex Ferguson'u ocak ayında gerçekleştirilmesi planlanan Uluslararası Zorunlu Antrenör Kongresi'ne davet ettiklerini açıkladı. - İstanbul

Kaynak: AA / Spor

Güven Erdil Macaristan Türkiye Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title