Haberler

Türkiye Büyükler Karate Şampiyonası

Şampiyona 49 ilden yaklaşık 600 sporcunun katımıyla başladı.

Türkiye Büyükler Karate Şampiyonası başladı.

Türkiye Karate Federasyonunun 18 Temmuz Spor Salonu'nda düzenlediği yılın son şampiyonasına 49 ilden yaklaşık 600 sporcu katılıyor.

Üç gün sürecek şampiyonanın ilk gününde 16 yaş üzeri erkek ve kadın sporcular, "kata" müsabakalarında kıyasıya mücadele etti. Eleme üsülü yarışlarda sporcular, rakiplerine üstünlük sağlamaya çalıştı.

Türkiye Karate Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Timur Özdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şampiyonanın federasyonun  2013 faaliyet programındaki son faaliyet olduğunu, 49 ilden yaklaşık 600 sporcunun katıldığını söyledi.

Büyükler Türkiye Şampiyonası'nın önemli bir organizasyon olduğunu vurgulayan Özdemir, sözlerini şöyle tamamladı:

"Önümüzdeki yıl mayıs ayında yapılacak olan Büyükler Avrupa Şampiyonası'nın seçmeleri de ayrıca burada olacak. Bu şampiyonada ilk defa Veteranlar Şampiyonası da düzenledik. Oraya da ülkemizin çeşitli illerinden yüze yakın veteran sporcumuz katıldı. Şampiyona ayrıca, 2014 yılında ulusal ve uluslararası müsabakalarda görev alacak hakemlerimizin belirlendiği seçme niteliği de taşıyor. Düzce'de daha önce de organizasyonlar yaptık. Güzel bir ev sahipliği yapılıyor. Katılım da güzel. Umarım sonuçları da milli takımımıza ve uluslararası başarılarımıza yansır."

Şampiyonanın ikinci gününde sporcular "kata" ve "kumite" seçmelerinde mücadele edecek, son gününde ise gelecek yıl mayısta Finlandiya'nın Tampere kentinde yapılacak Avrupa Büyükler Karate Şampiyonası'nın kadrosunda yer almak için ter dökecek. - Düzce

Kaynak: AA / Spor

Timur Özdemir Türkiye Düzce Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title