Haberler

Torku Konyaspor-Beşiktaş Maçının Ardından

Güncelleme:

Beşiktaş Genel Direktörü Önder Özen, "Gol için, zemine paralel olmam sebebiyle tam göremedim" dedi.

Beşiktaş Futbol Takımı Genel Direktörü Önder Özen, Torku Konyaspor 1-1 berabere kaldıkları maça ilişkin, "Gol için, zemine paralel olmam sebebiyle tam göremedim ama telefonda bana asistin elle yapıldığı söylendi" dedi.

Özen, stadyumdan çıkışında gazetecilerin sorusu üzerine, hakemlere serzenişte bulunmadığını söyledi. Sonuçları, skorları olgunlukla karşılayan biri olduğunu ifade eden Özen, "İçime sindiririm, sindirmem, adaletli bulurum, bulmam o ayrı konu ama insanlara serzenişte bulunmam. Kendisini tebrik etmeye gittim. Bana elini uzatmadı. 'Tebrik edemiyor muyuz?' diye sordum. 'Edemiyorsunuz' dedi. 'Ben ediyorum' dedim, tebrik ettim" diye konuştu. Özen, hakemin kararlarına ilişkin soruya karşılık da, ilk devre kesilen bir ataklarının olduğunu belirtti.

Verilmeyen bir penaltı pozisyonlarının olduğunu savunan Özen, şunları kaydetti: "Gol için, zemine paralel olmam sebebiyle tam göremedim ama telefonda bana asistin elle yapıldığı söylendi. Ama bunları söylemeye gerek yok. Ben, Bilic'e yaklaşık 7 ay önce söylemiştim 'bu takıma 12'ye 11 oynamayı öğretmen gerekiyor' diye. Bu, şart. Bunu defalarca kendisine hatırlattım ama son hafta çarşamba günü çift kale vardı. O gün yine yelekler 11-11 dağıldı. Bunlar hata, bu hataları yapmamak lazım. Bilic'in bu hataları yapmaması lazım. Oyuncuların da yapmaması lazım ama herhalde ben hata yapıyorum, eksik söylüyorum. Hep beraber hata yapıyoruz. Bilic yapıyor en çok hataları."

Özen, "1 puanı Beşiktaş aldı, 1 puanı da Konyaspor aldı, diğeri nereye gitti?" yönündeki soru üzerine, alın teriyle mücadele eden Torku Konyaspor'un oyuncularını ve Teknik Direktör Mesut Bakkal'ı tebrik etti.  Torku Konyasporlu oyuncuların takımlarını ligde tutabilmek için onurlu bir mücadele verdiklerini dile getiren Özen, "Onların hakkını teslim edelim. Bunlar nereye gitti, siz benden daha iyi biliyorsunuz" dedi. Beşiktaş Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Kavalcı ise mücadelelerinden dolayı Beşiktaşlı futbolcuları kutladı. "Hocalarımız futbolcularımıza her şeyi öğretti ama bir şeyi öğretemedik" diyen Kavalcı, şöyle konuştu: "Önder hoca olsun, Bilic olsun bir şeyi öğretemedi, sahada kaç kişi ile oynanacağını... Biz, bunu bunlara öğretemedik. Yazık, emeklere yazık, her şeye yazık. Böyle şey olur mu? İlk yarı Almeida net gol pozisyonuna gidiyor, 2 metre geride ofsayt bayrağını kaldırıyor. Penaltı var, penaltıyı vermiyor. Yani bu lig başlamadan mı birinciler, ikinciler, üçüncüler tayin ediliyor. Yani birazcık Beşiktaş bir şey yakaladığı zaman hemen sindiriliyor. Bu, böyle olmaz, emeklere yazık. Çocukların emeğine yazık."  Merkez Hakem Komitesi'ni (MHK) eleştiren Kavalcı, şunları kaydetti:

"3 gün önce bu hakem açıklandığı zaman, 'böyle tecrübesiz hakemleri bizim maçlarımıza vermeyin' dedik. Torku Konyaspor düşme hattından kurtulmaya çalışıyor, biz Şampiyonlar Ligi'ne gitmeye çalışıyoruz. Biz, bunu söylüyoruz. Aynı şekilde kendilerinin gözleri bunu görmüyor, yine aynı hataları tekrarlıyorlar. Bu hakem bizim Antalya maçını yönetti. Oradaki olayları gördünüz. Şimdi burada tüm takdir haklarını Konya'dan yana kullandı. Evvelki hafta da 90+4'te yenildik ama biz, Karabük'ü tebrik ettik. MHK'dan bundan sonra bizim maçlara tecrübeli hakem istiyoruz. Bu işin sonu nereye gidecek bilemiyorum. 'Yeter artık' diyoruz."

Kaynak: AA / Spor

Torku Konyaspor Ahmet Kavalcı Önder Özen Beşiktaş Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title