Haberler

Timsah Arena'ya 120 Milyon Lira Lazım

Güncelleme:

Bursaspor, inşaatı süren Timsah Arena Stadyumu'nun tamamlanması için 120 milyon liraya ihtiyaç duyuyor.

Bursaspor'un inşaatı süren Timsah Arena Stadyumu'nun kamulaştırmalar ile birlikte 250 milyon liraya mal olduğu ve inşaatın tamamlanabilmesi için 120 milyon liraya ihtiyaç duyulduğu belirtildi.

Yeşil-beyazlı kulübün Olağan Divan Kurulu, Shareton Otel'de gerçekleştirildi. Divan Kurulu Başkanı Kadir Şankaya'nın başkanlığındaki toplantıya, CHP Bursa Milletvekilleri Sena Kaleli, İlhan Demiröz, Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı, ikinci başkan Recep Bölükbaşı, yönetim kurulu üyeleri Selçuk Eren, İrfan Koç, Erkan Kamat, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'yi vekaleten Kent Konseyi Başkanı Semih Pala ile divan kurulu üyeleri katıldı. Toplantıya yoğun programı gerekçesiyle katılamayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ise, tebrik mesajı gönderdi.

"KALICI GELİR ŞART"

Toplantının açılış konuşmasını yapan Divan Kurulu Başkanı Kadir Şankaya, "Bursaspor'a kalıcı gelir konusundaki önerilerini sundu. Yeşil-beyazlı kulübün kalıcı geliri olarak katlı otoparkı ve bir arsası olduğunu ifade eden Şankaya, "Özlüce'de 3 tane saha yapılmak için teşebbüse geçildi ve iki saha için Nilüfer Belediyesi, Osmangazi Belediyesi ve Yıldırım Belediyesi'nden talebimiz oldu. Bursaspor'un en büyük kalıcı geliri stadyum olacak. Stadyum üzerinde 60 bin metrekare kapalı alan var. Bunların Bursaspor'a verilmesi demek kalıcı gelir demek. Kalıcı gelirlerin olması şart" dedi.

"STADYUMUN TAMAMLANMASI İÇİN 120 TRİLYON PARA GEREKİYOR"

Bursaspor'un inşaatı süren yeni stadyumu ile ilgili bilgi veren Kent Konseyi Başkanı Semih Pala da, "Stadyum 250 trilyonu aşan bir dev yatırım. Başbakanımız 50 trilyonluk bir katkı sağladı. Geri kalanı Büyükşehir Belediyemizin katkıları ile sağlanıyor. 120 trilyona yakın para lazım. Bu stadın bitirilmesi için Bursa'nın harekete geçmesi gerekir. Destek bekliyoruz. Bizler bu stadı bitireceğiz. Bursa için Türkiye için yapılan bir stadyum. Özlüce Tesisleri de 20 trilyonluk bir tesis. Bu tesisi büyükşehir belediyesi yaptı ve Bursaspor'a verdi ama öyle bir bürokrasi var ki niye verdin diye ceza kesiyorlar" dedi. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

İlhan Demiröz Sena Kaleli Semih Pala Bursaspor Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title