Haberler

Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup

Spor Toto 2.Lig Beyaz Grup ekiplerinden Yeni Malatyaspor'da, genç oyuncuların Bozüyükspor karşılaşmasında ortaya koydukları performans teknik heyeti memnun etti.

Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup ekiplerinden Yeni Malatyaspor'da, genç oyuncuların Bozüyükspor karşılaşmasında ortaya koydukları performans teknik heyeti memnun etti.

Son karşılaşmalarda altyapıdan alınan gençlere şans veren Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü Gürses Kılıç, Bilecik ekibi Bozüyükspor ile Malatya İnönü Stadı'nda oynanan karşılaşmada 17 yaşındaki kaleci Mesut Çiğdem ile yine 17 yaşındaki forvet oyuncusu Mert Ali Turgut'u ilk 11'de sahaya sürdü.

Kaleci Mesut Çiğdem, play-off oynayacak olan Bozüyükspor karşısında 3 pozisyonda yaptığı kurtarışlarla tribünlerden alkış aldı. Defanstaki ağabeyleri ile büyük bir uyum sağlayan genç kaleci, ilk profesyonel maçında göz doldurdu.

Forvet oyuncusu Mert Ali Turgut ise, ilk profesyonel maçında ilk golünü kaydetti. Karşılaşmanın 64. dakikasında Bozüyükspor'un kalecisi Bekir Demircan'ı geçen genç forvet, defans oyuncusu Kadir tarafından düşürülerek, takımına penaltı kazandırdı. Yeni Malatyaspor teknik direktörü Gürses Kılıç, penaltı atışını Mert'in kullanmasını istedi. Hocasının güvenini boşa çıkarmayan genç hücum oyuncusu, takımının 4. golünü kaydederken, büyük bir mutluluk yaşadı.

Karşılaşmanın sona ermesiyle birlikte Mert, ilk profesyonel maçına çıkmasının ve profesyonel olarak ilk golünü kaydetmenin mutluluğunu ailesiyle birlikte yaşadı. Heyecanı gözlerinden okunan genç forvet, gazetecilere şu açıklamayı yaptı: "Bozüyükspor karşılaşmasına çok iyi hazırlandık. Bunun sonucunda da ilk 11'de şans buldum. İyi bir haftanın ardından ilk 11'de başladım. Sonucu da çok iyi oldu. İnşallah devamı gelecek" dedi.

İlk profesyonel maçını oynayan ve başarılı bir performans ortaya koyan 17 yaşındaki kaleci Mesut Çiğdem ise, ilk 11'de şans bulduğunu için mutlu olduğunu belirterek, bu şansı iyi değerlendirdiğine inandığını söyledi. Genç eldiven, şunları söyledi: "Gürses hocama ve Alper hocama bana güvenip, ilk 11'de şans verdikleri için çok teşekkür ederim. Hafta içerisinde Gürses hocamız genç oyunculara görev vereceğini söylenmişti. Yaptığımız görüşmede de "ben iyi olduğumu ve kendimi güvende hissettiğimi" söyledim. Sağ olsunlar bana şans verdiler. İyi bir performans sergilediğimi düşünüyorum. Ağabeylerimde gerçekten çok güzel oynadılar. Sahamızdaki son maçımızı galip tamamlamak istiyorduk. İstediğimiz elde ettik. Hem benim adıma hem de takımımız adına güzel bir karşılaşma oldu"

Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü Gürses Kılıç ise, genç oyuncuların performanslarından memnun kaldığını ifade ederek, "Bundan sonraki süreçte genç oyunculara görev vereceğimizi söylemiştik. Son haftada genç arkadaşlarımıza ilk 11'de yer vermeye çalışacağız. Genç futbolcularımız buldukları şansı da iyi değerlendirdiler. Kendilerini kutluyorum" dedi.

İlk profesyonel maçlarında kaleci Mesut 81, ileri uç oyuncusu Mert ise 95 numaralı formayı giydi. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Yeni Malatyaspor Bozüyükspor Ali Turgut Bilecik Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title