Haberler

Son Söz Nowitzki'nin

NBA’de gecenin maçında Dirk Nowitzki son saniye basketiyle takımı Dallas Mavericks’i New York Knicks deplasmanında galibiyete taşıdı.

Aslan'a Bursa'da soğuk duş

NBA'e oynanan beş maçla devam edilirken gecenin en heyecanlı maçı New York Kincks'in evi Madison Square Garden'da oynandı. Batı Konferansı'nda play-off kovalayan Dallas Mavericks'i konuk eden Knicks, Alman yıldız Dirk Nowitzki'nin son saniye basketine engel olamayınca sahadan 110-108 mağlup ayrıldı.

Karşılaşmaya hızlı başlayan taraf, konuk Dallas oldu. Yüksek bir şut yüzdesiyle ilk çeyreği 31-21 önde kapayan Mavericks'e, New York ikinci periyotta attığı 38 sayıyla yanıt verdi ve devre 60-59 Dallas üstünlüğüyle sona erdi. Mücadelenin ikinci devresi daha büyük bir heyecana sahne oldu. Yıldız oyuncu Carmelo Anthony Knicks'i sürüklerken, Dallas'ta guardlar Vince Carter, Monta Ellis ve Jose Calderon skora önemli katkı yaptı ve son 12 dakikaya 84-82'lik skorla girildi. Üstünlüğün tam 12 defa el değiştirdiği karşılaşmanın son bir buçuk dakikasına Dallas 108-100 önde girse de ev sahibi takım 47 saniyede 8-0'lık seri yakalayarak skoru eşitledi. Ardından New York'un değerlendiremediği öne geçme şansına cezayı kesen isim Dirk Nowitzki oldu. Tecrübeli Alman son hücumda Anthony'nin yakın savunmasına rağmen faul çizgisinin gerisinden kullandığı şutta şansının da yardımıyla basketi buldu ve takımını galibiyete taşıdı.

Son saniye basketini atan Nowitzki maçı 15 sayıyla tamamlarken oyuna kenardan dahil olan Vince Carter 23, Monta Ellis 22 sayıyla mücadele etti. 12 üç sayılık atış denemesinin 7'sinde isabet bulan Carmelo Anthony'nin 44 sayı, 9 ribauntluk çabası ise yeterli olmadı.

New York Knicks bu mağlubiyetle Doğu Konferansı'nda play-off resminin altı maç gerisine düşmüş oldu.

Temsilcilerimiz kazandı

NBA'de yer alan temsilcilerimizden Hidayet Türkoğlu, Ersan İlyasova ve Enes Kanter'in takımları geceyi galibiyetle kapattı.

Hidayet Türkoğlu'nun takımı Los Angeles Clippers, New Orleans Pelicans deplasmanında 123-110'luk skorla gülmeyi başardı. Yedi oyuncunun çift haneli sayı ürettiği Clippers'ın en skoreri 24 sayıyla Jamal Crawford olurken, dört üçlük isabeti bulan Hidayet maçı 12 sayı, 4 ribauntla tamamladı.

İki maçtır kaydettiği 25'er sayıyla kariyer rekorunu egale eden Enes Kanter ise Derrick Favors'un takıma dönmesiyle ilk beşteki yerini kaybetti. EnergySolutions Arena'da Boston Celtics'i konuk eden Utah Jazz, ilk devredeki iyi oyunuyla sahadan 110-98 galip ayrıldı. Enes'in 12 sayılık katkı yaptığı Jazz'ın en skoreri 21 sayıyla bir başka yedek Alec Burks oldu.

Ersan İlyasovalı Milwaukee Bucks ise geceyi Philadelphia 76ers deplasmanında geçirdi. 130 sayıyla kendi adına sezonun en yüksek skoruna ulaşan Bucks, rakibine 110 sayı izni verdi ve 56. maçında 11. galibiyetini aldı. Maç içinde bir ara farkı 35'e kadar taşıyan Milwaukee, 43-16'lık ikinci periyotun ardından çok rahat bir ikinci devre geçirdi. Konuk takımda sahaya ilk beşte çıkan Ersan, 9'da 7 gibi yüksek bir şut yüzdesiyle maçı 20 sayı atarak noktaladı. Toplam 72 sayı kaydeden Bucks yedeklerinin en skoreri ise 25 sayıyla O.J. Mayo oldu.

Gecenin son maçında ise Golden State Warriors, Detroit Pistons'ı deplasmanda 104-96 mağlup etti.

Kaynak: TotemSpor.Com / Spor

Dallas Mavericks Carmelo Anthony New York Knicks Dirk Nowitzki Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title