Haberler

    Shaquille O'neal'dan Şaşırtan İddia!

    Dünyanın yuvarlak olmadığına inanan Shaquille söyledikleriyle herkesi şaşırttı.

    Dünyaca ünlü eski basketbolcu Shaquille O'Neal, bilim insanlarını şaşkına çeviren bir açıklamada bulundu.

    NBA'de birçok şampiyonluğu bulunan, ABD Milli Takımı ile Olimpiyat şampiyonluğu yaşamış efsane basketbol adamı Shaquille O'Neal, son açıklamaları ile tüm dinleyenleri şaşkına çevirdi.

    1480'de denizci Ferdinand Magellan'ın gemisi ile bir uçtan başladığı yolculuğunu aynı yerde tamamlaması ile resmen kanıtlanan dünyanın yuvarlak olduğuna inanmadığını söyleyen Shaquille O'Neal, yer çekimine de inanmadığını belirtti. Shaquille O'Neal'ın dünyanın yuvarlak olmadığını ispatlamak için verdiği örnekler ise dinleyenleri şoke etti.

    Shaquille O'Neal, insanların beyinleri yıkandığı için dünyanın yuvarlak olduğuna inandığını iddia etti.

    ABD'nin bir ucundan bir ucuna seyahat ettiğini ve yolculuğu sırasında hiçbir zaman açısının değişmediğini söyleyen Shaquille O'Neal, dünyanın düz olduğu iddiasını şu sözlerle kanıtlamaya çalıştı:

    "İnsanları okuduklarını, dinlediklerini ve izlediklerini kontrol altına alarak onları olmayan bir şeye inandırabilirsiniz. Bizim de yaşadığımız budur. Dünya düzdür. Ancak bize sürekli dünyanın yuvarlak olduğunu söyleyerek bir yalana inanmamızı sağlıyorlar. Florida'dan California'ya araba ile seyahat ettim. Hiçbir zaman 360 derece açıyla aşağıya ya da yukarıya doğru çıkmadım. Florida'dan New York'a araba sürdüğümde düz, New York'tan Seattle'a düz, Seattle'dan aşağıya Los Angeles'a indiğimde düz, Los Angeles'tan tekrar Florida'ya geri sürdüğümde yine düz… Yani kare… Yer çekimi de yoktur. Eğer yerçekimi olsaydı Atlanta'daki o kadar yüksek binalar nasıl ayakta kalabilirdi. Yani Çin'in bizim altımızda olduğunu mu söylüyorsunuz. Bu doğru değil. İnsanoğlu atmosfer dışına da çıkmamıştır. Uzaydan çekildiği söylenen fotoğraflar da kurmacadan ibaret…"

    NBA'de bu tartışma Cleveland Cavaliers'ın yıldızı Kyrie Irving'in All-Star hafta sonunda yaptığı açıklamayla başlamıştı. Irving, alay konusu olması sonrası "Bize söylenen her şeyi doğru kabul etmememiz gerektiğine inanıyorum" ifadesini kullanmıştı.

    (AMK)

    Kaynak: Sporvadisi.com / Spor

    Ferdinand Magellan New York Seattle Florida Spor Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title