Haberler

Paletsiz Rekor Dalış Denemesi İptal

Güncelleme:

Devrim Cenk Ulusoy, 72 metre paletsiz dalış rekor denemesini, hava muhalefeti nedeniyle iptal etti.

Dünya Serbest Dalış Rekortmeni Devrim Cenk Ulusoy, Çıldır Gölü'nde 24 Şubat'ta yapmayı planladığı 72 metre paletsiz yatay dalış rekor denemesini, hava muhalefeti nedeniyle iptal etti.

Ulusoy, gazetecilere yaptığı açıklamada, 5 Şubat tarihinden bu yana Çıldır Gölü'nde çalışma yaptığını belirterek, suyun karanlık olması ve hava muhalefeti nedeniyle programını iptal ettiğini söyledi.

Çanakkale'den Ardahan'a bin 968 kilometrelik bir köprü kurmayı hedeflediğini ifade eden Ulusoy, "Çıldır Gölü'nün güzelliğini, güzel bir projeyle taçlandıralım istedik. Bu da 24 Şubat'ta yapacağımız rekor denemesiydi. Fakat geldiğimizden beri yaşanan olumsuzluklar, özellikle olumsuz hava şartları nedeniyle psikolojimi bir türlü toparlayamadım. Daha çok risk almadan biz bu işi burada noktalayalım dedik" diye konuştu.

Paletsiz rekor dalış denemesini bu yıl için iptal ettiğini vurgulayan Ulusoy, şunları kaydetti:

"Buradaki projeyi, önümüzdeki yıl devam etmek amacıyla şimdilik noktaladık. Güvenliğimi sağlayacak olan ekibin bile güvenliğinden şüphe duyduk. Bu nedenle sağlık yerindeyken, akıl sağlımız yerindeyken noktalamaya karar aldık. Önümüzdeki yıl bu rekorları uygun şartlarda çok daha rahat kırabileceğime inanıyorum. Emeği geçen ve geldiğim günden beri özellikle bana yardımlarını esirgemeyen Ardahanlı ve Çıldırlılara teşekkür ederim."

-"En fazla dört antrenman yapabildim"-

Çıldır'da ilk günden buyana hava şartlarının olumsuz olduğunun altını çizen Ulusoy, "Kuyuların sürekli kapalı olması ve sudaki görüş mesafesinin olmaması bize zor anlar yaşattı. Daha sonra da kuyulara bıraktığımız ipin kopmasıyla çok ciddi bir risk alacağımızı düşündük. Geldiğim günden beri en fazla dört antrenman yapabildim. Olumsuzluklar bize çalışmamız için fırsat vermedi" dedi.

Baba Mustafa Teoman Ulusoy da oğlunun çok büyük bir risk aldığını, bu nedenle kendisinin de çok korktuğunu ifade ederek, "Rüyalarıma giriyordu. Her gün korkuyla buraya geliyordum. Hatta bir gün rüyamda oğlumun tutunacağı ipin koptuğunu gürdüm. Antrenmana geldiğimizde söz konusu ipin koptuğunu görünce şoke oldum. Büyük ihtimalle buzlar ipi koparmıştı. Yani şimdilik büyük bir tehlikeyi atlattık" diye konuştu.

Ardahan Valisi Seyfettin Azizoğlu ise Ulusoy'un aldığı kararın teknik ve doğru bir karar olduğunu belirterek, kendileri açısından öncelikle sporcunun can güvenliğinin önemli olduğunu söyledi.

Bu arada, dünya dalış rekorunu kırmak için 5 Şubat'ta Çıldır ilçesine gelen Dünya Serbest Dalış Rekortmeni Devrim Cenk Ulusoy, 131 metre yatay dalış rekor denemesini iptal ederek, gölde 110 metreyi paletsiz aşmayı planlamıştı. Ulusoy, daha sonra, dünya rekoru için 72 metreyi paletsiz geçmeyi hedeflemişti.

Kaynak: AA / Spor

Devrim Cenk Ulusoy Cenk Ulusoy Ardahan Çıldır Spor Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Kimliğini unutan öğrenci, okul müdürünün çabasıyla LGS'ye son anda yetişti

Kimliğini unutan öğrenci, okul müdürünün çabasıyla LGS'ye son anda yetişti

Bakmadan Geçme

Jose Mourinho futbol kariyeri! Jose Mourinho kaç kupa kazandı, hangi takımları çalıştırdı? Türkiye-ABD Voleybol Maçı Canlı İzle! Türkiye-ABD voleybol maçı saat kaçta? #127952 Türkiye-ABD voleybol maçı şifresiz kanalda canlı yayın bilgileri! JOSE MOURİNHO KİMDİR, KAÇ KUPASI VAR? Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Jose Mourinho hiç futbol oynadı mı? HAVA SICAKLIĞI HABERLERİ 2 HAZİRAN Bugün hava durumu nasıl? Adana'da hava sıcaklığı kaç derece? İl il hava durumu tahminleri! Teşkilat full HD bölüm izle! Teşkilat 110. bölüm tek parça izle! Teşkilat son bölüm neler oldu? LGS SONUÇ TARİHİ 2024 #128204 LGS sınav sonuçları ve yerleştirme tarihi ne zaman açıklanacak? MEB LGS sınavı cevap anahtarı! Okullar erken mi kapanacak iddiaları doğru mu? Okullar erken mi kapanacak, ne zaman kapanacak 2024? TV YAYIN AKIŞI 2 HAZİRAN #128250 Bu akşam hangi dizi ve filmler var? Pazar günü televizyonda neler var? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 2 Haziran Pazar Survivor yeni bölüm! Kuyumcular Pazar açık mı? Pazar günü kuyumcular açık mı, saat kaça kadar açık? Kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanacak iddiası doğru mu? 3 ay kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanır mı? İtalya Çin voleybol maçı ne zaman? İtalya Çin voleybol maçı hangi kanalda, saat kaçta? Dünya kahvaltı günü nedir? Dünya kahvaltı günü ne zaman kutlanır, ilk ne zaman kutlandı? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 2 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? LGS sınav soruları ve cevap anahtarı ne zaman açıklanacak 2024? MEB 2024 LGS cevap anahtarı!
3 ilçe ve 4 beldede oy verme işlemi tamamlandı! İşte sandıktan çıkan ilk sonuçlar

3 ilçe ve 4 beldede oy verme işlemi tamamlandı! İşte sandıktan çıkan ilk sonuçlar

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title