Haberler

Mclaren Mercedes Duble Yaptı

Formula 1'de Sezonun İkinci Yarışı Olan Malezya Grand Prix'sinde Damalı Bayrağı Gören İlk Pilot Mclaren Mercedes'ten Fernando Alonso Oldu.

Formula 1'de sezonun ikinci yarışı olan Malezya Grand Prix'sinde damalı bayrağı gören ilk pilot McLaren Mercedes'ten Fernando Alonso oldu.

Malezya GP'sini fotoğraflarla yaşayın / Foto Galeri

Sepang Pisti'nde 56 tur üzerinden yapılan ve toplam 310.408 kilometre uzunluğundaki mücadeleyi, saatte 201.893 kilometrelik hız ortalamasıyla 1 saat 32 dakika 14.930 saniyede tamamlayan McLaren Mercedes'in İspanyol pilotu Fernando Alonso, kariyerinin 16. zaferine imza attı.

İkinci cepten start alan ve yarışın başlamasıyla ele geçirdiği birinciliği aradaki zaman farkını açarak sonuna kadar sürdüren son iki yılın şampiyon pilotu Alonso, bu sezon ilk birinciliğini elde ederken, yeni takımı McLaren Mercedes'e de 20 yarış sonra podyum zaferini getirdi.

McLaren Mercedes takımı, en son birinciliğini 2005 yılının Ekim ayında yapılan Japonya Grand Prix'sinde eski pilotu Kimi Raikkonen ile kazanmıştı.

HAMILTON YİNE KÜRSÜDE

McLaren Mercedes takımının İngiliz pilotu Lewis Hamilton, sezonun ikinci yarışında da kürsüye çıkmayı başardı.

Avustralya Grand Prix'sinde, Formula 1 kariyerinin ilk yarışına çıkan ve üçüncü olan 22 yaşındaki genç pilot, Malezya Grand Prix'sinde de podyuma çıkma başarısını gösterdi.

Geçen yarışın birincisi Kimi Raikkonen'in ardından 4. sırada mücadeleye başlayan Hamilton, yarış başlar başlamaz yaptığı atakla elde ettiği ikinciliği sonuna kadar sürdürdü ve 8 puanın sahibi oldu.

FERRARI UMDUĞUNU BULAMADI

Malezya Grand Prix'sine 1 ve 3. sıralarda başlayan Ferrari pilotlarından Felipe Massa 5. olurken, geçen yarışın birincisi Kimi Raikkonen üçüncülüğü elde ederek podyuma çıktı.

Mücadele ilk sırada başlayan Felipe Massa, start verilmesiyle yerini McLaren Mercedes pilotlarına bırakırken, 5. turda önündeki Hamilton'u geçmek için yaptığı atakta pistten çıkarak 5. sıraya kadar geriledi ve yarışı da bu sırada tamamladı.

Kimi Raikkonen ise yarış boyunca kovaladığı Lewis Hamilton'u geçemedi ve mücadeleyi başladığı gibi üçüncü olarak bitirdi.

Malezya Grand Prix'sinde, BMW Sauber pilotu Nick Heidfeld dördüncü, Renault pilotu Giancarlo Fisichella altıncı, Toyota pilotu Jarno Trulli yedinci ve Renault pilotu Heikki Kovalainen sekinci olarak puan aldılar.

Malezya Grand Prix'sinin ardından pilotlar ve markalar klasmanında puan durumu şöyle oluştu:

Pilotlar Klasmanı:

1. Fernando Alonso (İspanya) McLaren Mercedes 18 puan

2. Kimi Raikkonen (Finlandiya) Ferrari 16

3. Lewis Hamilton (İngiltere) McLaren Mercedes 14

4. Nick Heidfeld (Almanya) BMW Sauber 10

5. Giancarlo Fisichella (İtalya) Renault 7

6. Felipe Massa (Brezilya) Ferrari 7

7. Jarno Trulli (İtalya) Toyota 2

8. Nico Rosberg (Almanya) Williams 2

9. Heikki Kovalainen (Finlandiya) Renault 1

10. Ralf Schumacher (Almanya) Toyota 1

Markalar Klasmanı:

1. McLaren Mercedes 32 puan

2. Ferrari 23

3. BMW Sauber 10

4. Renault 8

5. Toyota 3

6. Williams Toyota 2

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

Yazar Azra Kohen'den skandal sözler: Filistinliler, çocuklarını bilerek bombaların atılacağı yerde oturtuyorlar

Yazar Azra Kohen'den skandal sözler: Filistinliler, çocuklarını bilerek bombaların atılacağı yerde oturtuyorlar

Netanyahu'nun oğlundan skandal harita! Türkiye'yi soykırım yapmakla suçladılar

Netanyahu'nun oğlundan skandal harita! Türkiye'yi soykırım yapmakla suçladılar

Bakan Özhaseki evine haritalama uçağıyla mı gidiyor? Bakanlık iddiayı doğrulayıp 'tasarruf' vurgusu yaptı

Bakan Özhaseki evine haritalama uçağıyla mı gidiyor? Bakanlık iddiayı doğrulayıp "tasarruf" vurgusu yaptı

Bakmadan Geçme

Blum coin ne zaman listelenecek? Cuma mesajları | Anlamlı, kısa, ayetli, dualı ve hadisli hayırlı cumalar mesajları nedir? Dualı, anlamlı, güzel ve ayetli Cuma mesajları! 31 Mayıs resimli Cuma sözleri neler? #129330 İnstagramda sorun mu var 31 Mayıs 2024? #129300 İtalya Türkiye milli maç ne zaman? A Mili Takım 2024 hazırlık maçı ne zaman? #128681 #127987 31 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 31 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 31 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 31 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 31 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 31 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 31 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 31 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 31 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 31 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! Resmi Gazete atamalar listesi! #128220 Liseliler dikkat! Devamsızlık 5 gün olursa teşekkür belgesi alınır mı? Lisede devamsızlık 5 gün olunca belge veriliyor mu?
Türkiye'deki yaşlı nüfus oranı cumhuriyet tarihinde ilk kez çift haneye ulaştı

Türkiye'deki yaşlı nüfus oranı cumhuriyet tarihinde ilk kez çift haneye ulaştı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title