Haberler

Manisa: Vestel Manisaspor Manisa'da

Vestel Manisaspor, 12 günlük kamp için gittiği Kızılcahamam'dan dönerek, çalışmalarını Tarık Almış Spor Tesisleri'nde sürdürmeye başladı.

Vestel Manisaspor, 12 günlük kamp için gittiği Kızılcahamam'dan dönerek, çalışmalarını Tarık Almış Spor Tesisleri'nde sürdürmeye başladı.

Vestel Manisaspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, 12 günlük çalışmaları değerlendirerek, Kızılcahamam'da mükemmel kamp dönemi geçirdiklerini söyledi. Yanal, takım kadrosunda 22 futbolcu olduğunu hatırlatarak, "Caner Erkin ve Selçuk İnan, sakatlıkları nedeniyle kampta takımla birlikte çalışamadı. Caner'i, tedavi ve kontrol amaçlı İsviçre'ye gönderdik. Caner, 2 hafta sonra bizimle birlikte olacak. Metz Kulübü'nden transfer edilen Stephane Borbiconi de aramıza katıldı. O da kısa sürede bize uyum sağladı. Sezon başı kampları, takımlar açısından çok önemli. Büyük zaferlerin bu kamp döneminde kazanıldığını düşünüyorum" dedi.

Ersun Yanal, göreve geldiği günden bu yana 21 oyuncuyla yollarını ayırdıklarını ifade ederek, "Şu anda kadromuzda yer alan 22 futbolcudan 11'i yeni. Çok genç, yetenekli oyuncuları kadromuza dahil ettik. Üç transfer daha yapmak istiyoruz. Bunların biri yabancı, ikisi yerli olacak. Transferde zor dönemden geçiyoruz. Transferler kolay gerçekleşmiyor. Özellikle Dünya Kupası ve Avrupa Şampiyonaları'nın olduğu dönemlerde iyi oyuncuları almak, gerçekten çok zor. Onun için sabırlı olmak lazım. Gereken çalışmaları yapıyoruz" diye konuştu.

Dünya şirketi Vestel'in vizyonuyla kendilerine bir yol çizmeye çalıştıklarını ifade eden tecrübeli teknik adam, "Türk futboluna önemli katkılar yapmak istiyoruz. Hem yetiştiren hem de ligde yarışan takım olacağız. Türkiye'de futbolun daha ileriye gitmesi için sponsorların artması şart. Bu sezon ligimizin çok daha renkli, çok daha heyecanlı geçeceğini düşünüyorum. İşte bir Ülker grubu. Beşiktaş'a çok kaliteli bir oyuncu kazandırdılar. Aynı şekilde Galatasaray için de bir transfer yapacaklarını açıklıyorlar. Vestel'in de Türk futboluna katkıları ortada" şeklinde konuştu.

FİKSTÜR AVANTAJLI DEĞİL

Fikstürün kendileri için ne avantajlı ne de dezavantajlı olduğunu söyleyen Vestel Manisaspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, "Fikstürün avantajlı veya dezavantajlı olduğunu görmek için takımların durumlarına bakmak lazım. Bu, takımların performanslarıyla orantılı bir durum. Lig öncesinde iyi bir hazırlık dönemi geçiyoruz. Önümüzdeki hafta Avusturya'da ikinci etap kampımız başlayacak. Burada oynayacağımız hazırlık maçlarıyla, yeni sezona iyi bir başlangıç yapacağımıza inanıyorum. Hangi takımla oynayacağımız çok önemli değil, önemli olan sahada yaptıklarımız" şeklinde konuştu.

Son olarak 2006 Dünya Kupası Finali'ne de değinen Yanal, "Gerçekten, iki takımdan hangisi kazanırsa kazansın sürpriz sayılmamalı. Almanya 2006'da, kalite ve mücadele açısından çok üst düzey maçlar izledik. Tartışmasız herkesin bir numaralı favorisi Brezilya, bireysel oyununun bedelini ağır ödedi. Fransa, kötü başladığı turnuvada finale kadar yükseldi. Güzel bir final olacak, temennimiz bu" ifadelerini kullandı.

Vestel Manisaspor, 2. etap kamp çalışmaları için 14 Temmuz'da Avusturya'ya hareket edecek.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title