Haberler

Klasik otomobil rallisine "elektrikli"yle katılmayı hedefliyorlar -

Trakya Klasik Otomobilciler Derneği üyeleri gelecek yıl yapılacak Meriç Rallisi'ne efsane bir klasik otomobilin elektrikli replikasıyla katılmayı planlıyor.

SALİH BARAN - Trakya Klasik Otomobilciler Derneği üyeleri gelecek yıl yapılacak Meriç Rallisi'ne efsane bir klasik otomobilin elektrikli replikasıyla katılmayı planlıyor.

Trakya Klasik Otomobilciler Derneği Başkanı Murat Erşen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye, Yunanistan ve Bulgaristan klasik otomobil tutkunlarının buluştuğu Meriç Rallisi'nin dördüncünün, gelecek yıl mayıs ayında Edirne'de yapılacağını söyledi.

Ralliye en iyi şekilde hazırlandıklarını belirten Erşen, dernek atölyesinde yeni nesilleri, sadece fotoğraflar ve videolarda görebildikleri otomobillerin replikalarıyla birebir buluşturmak amacıyla çalıştıklarını anlattı.

Ferdinand Porche'nin üretimi James Dean'le efsaneleşen 356 Speedster Porshe'nin replikasının ralliye hazırlandığını ifade eden Erşen, "Efsane Porshe'nin replika üretimi Antalya'da bir firmada yapılıyor. Biz atölyemizde bir maket birleştirir gibi birleştiriyoruz. Bu aracı mayıstaki ralliye yetiştirmek istiyoruz. Ayrıca aynı ralliye elektrikli versiyonunu da yetiştirmek için çaba gösteriyoruz bunu başarırsak bu, dünyada bir ilk olacak. Elektrikli bir replika bir klasik oto rallisinde yarışacak" diye konuştu.

- "Klasik, gerçek bir sevdadır"

Erşen, klasik otomobil tutkusunun vazgeçilmez bir sevda olduğunu söyledi. Herkesin farklı farklı hobileri olduğunu ifade eden Erşen, sözlerini şöyle tamamladı:

"Klasik otomobil hobisi bir başkadır. Hem vaktinizi hem de nakitinizi acımadan harcarsınız. Tek kazancınız, restore edilen bir aracın karşısına arkadaşlarınızla geçip saatlerce onu izlemektir. Kaportasından, o bölgeyi hangi kaporta ustasının yaptığını tahmin edebilmektir. Bir vitrinde biblo seyretmektir. Bunun kelimelerle anlatmanın imkanı yok.

Kaynak: AA / Spor

Trakya Bölgesi Yunanistan Türkiye Meriç Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title