Haberler

Karate Milli Takımı Finlandiya'ya Uçtu

Büyükler Karate Milli Takımı, 49. Avrupa Büyükler Şampiyonası için Finlandiya’ya gitti.

Büyükler Karate Milli Takımı, 49. Avrupa Büyükler Şampiyonası için Finlandiya'ya gitti.

Son yıllarda katıldıkları şampiyonalardan tarihi başarılarla dönen Karate Milli Takımı, 1-4 Mayıs tarihlerinde Tampere'de düzenlenecek 49. Avrupa Büyükler Karate Şampiyonası için Finlandiya'ya gitti. Başkanlığını Adem Pehlivan'ın yaptığı 54 kişilik kafile, sabah saatlerinde İstanbul'dan Helsinki'ye uçtu. Milli Takım kafilesi, Helsinki'den karayoluyla şampiyonanın yapılacağı Tampere'ye geçecek.

Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de düzenlenen 2012 Avrupa Büyükler Karate Şampiyonası'nda 4 altın, 2 gümüş ve 4 bronz madalya kazanarak genel sıralamada ilk sırayı alan Milli karateciler, bu unvanı korumak için tatamiye çıkacaklar. Kadınlarda 8, erkeklerde 9 sporcumuz ülkemizi temsil edecek.

TOPLAM 17 SPORCU TEMSİL EDECEK

Macaristan'da düzenlenen 2012 Avrupa Büyükler Karate Şampiyonası'nda toplam 10 madalya kazanarak, tarihinde ilk kez genel klasmanda zirveye çıkan ay-yıldızlılar, Tampere'de unvanını korumak için mücadele edecek. Türkiye'yi kadınlarda 8, erkeklerde 9 sporcu temsil edecek.

MADALYA SAHİPLERİ 3-4 MAYIS'TA BELLİ OLACAK

2006 yılında Dünya Karate Şampiyonası'na da ev sahipliği yapan Hakametsa Spor Salonu'nda yapılacak müsabakaların ilk gününde bireysel kata ve kumite elemeleri yapılacak. 2 Mayıs Cuma günü takım eleme müsabakaları ile devam edecek şampiyonada, madalyalar 3 ve 4 Mayıs tarihlerinde yapılacak final müsabakalarıyla sahiplerini bulacak.

"UNVAN KORUMAYA GİDİYORUZ"

Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, sporcuların 3 aylık bir hazırlık dönemi geçirdiklerini belirterek, "Her kategoride madalya hedefiyle Avrupa Şampiyonası'na katılacağız. Geçen yıl tarihte ilk kez yakaladığımız genel klasman birinciliğine bu yıl da ulaşmak istiyoruz. Sporcularımıza güveniyoruz" diye konuştu.

49. Avrupa Büyükler Karate Şampiyonası'na katılacak milli sporcular ise şöyle:

KATA

Ferdi Erkek: Mehmet Yakan

Erkek Takım: Metin Sofuoğlu, Selim Sofuoğlu, Ali Sofuoğlu

Ferdi Kata: Dilara Bozan

Kadın Takım: Dilara Bozan, Rabia Küsmüş, Gizem Şahin

KUMİTE

Kadınlar

Ferdi 50 kg: Serap Özçelik

Ferdi 55 kg: Tuba Yenen

Ferdi 61 kg: Ece Yaşar

Ferdi 68 kg: Merve Çoban

Ferdi +68 kg: Meltem Hocaoğlu

Kadın Takım Kumite: Merve Çoban, Serap Özçelik, Meltem Hocaoğlu, Tuba Yakan

Erkekler

Ferdi 60 kg: Aykut Kaya

Ferdi 67 kg: Ömer Kemaloğlu

Ferdi 75 kg: Serkan Yağcı

Ferdi 84 kg: Gökhan Gündüz

Ferdi +84 kg: Enes Erkan

Erkek Takım Kumite: Uğur Aktaş, Erman Eltemur, Enes Erkan, Gökhan Gündüz, Yaser Şahintekin, Rıdvan Kaptan, Serkan Yağcı - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Finlandiya Macaristan İstanbul Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title