Haberler

Kemal Merkit, Dakar Rallisi'nden İkincilik Ödülü İle Döndü

Kemal Merkit, Dakar Rallisi'nden İkincilik Ödülü İle Döndü

KEMAL MERKİT, DAKAR RALLİSİ'NDEN İKİNCİLİK ÖDÜLÜ İLE DÖNDÜ

MERKİT : "HEDEFİM 10 KERE DAKAR'A KATILMAK VE BİRDEN FAZLA TÜRK SPORCUYLA FİNİŞE ULAŞABİLMEK"

Dünyanın en zorlu rallisi olarak gösterilen Dakar Rallisi'nde, mekanik destek almadan yarışanlar kategorisi "Malle Moto"da 2.'lik kupasını almayı başaran Türk sporcu Kemal Merkit, yurda döndü.

Kemal Merkit, bugün akşam saatlerinde THY'nin tarifeli seferiyle Brezilya Sao Paolo'dan İstanbul'a geldi. Atatürk Havalimanı'nda ailesi ve Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği'nden bir grup, Kemal Merkit'i alkışlarla karşıladı. 32. kez Arjantin'in başkenti Buenos Aires'de yapılan Dakar Rallisi'nde, 7. yarışına katılan Merkit, şimdiden gelecek yarışı düşünmeye başladığını söyledi. Merkit, "Hedefim 10 kere Dakar'ı bitirmek, ama tabii ki hedef bunların arasında bir Türk takımı ile birden fazla Türk sporcu ile katılmak" dedi.

Merkit, Atatürk Havalimanı'nda şöyle konuştu:

"Bu 7.kez Dakar'a gidişim ve 6. finişim. Her zamanki gibi Dakar sert yüzünü gösterdi; hatta bu sene fazlasıyla gösterdi. Ama bir şekilde üstesinden gelmeyi bildim. Çeşitli zorlukların tabii ki bu işin bir parçası olduğunu biliyoruz. Şu anda burada olmaktan daha büyük bir mutluluk yok benim için. Bütün sevenlerime kavuştum."

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Merkit, gelecek yarışa ilişkin düşüncelerini de paylaştı. Merkit, "Dakar'dan geldiğimde her zaman böyle bir durum oluyor. Dakar'dan geldikten sonra bir sonraki Dakar'ı özlüyor oluyorsunuz. Şu an ki durumum odur. Bir sonraki Dakar'a ne zaman kaç kişi gideceğiz onun planını yapıyorum. Bu sene biliyorsunuz çok önemli bir görev edinmiştim kendime..Tekerlekli sandalye konusunda ilerlemek istiyorum. Bundan sonraki bütün spor aktivitelerinde onlara destek olacağım. Şu anda Dakar ile ilgili önümüzdeki sene nerede olacak diye sorular var. Belki Afrika, belki de yine Güney Amerika'da devam edecek" dedi.

Dakar ile ilgili tecrübelerini artık aktarmak istediğini ve birden fazla Türk sporcu ile yarışa katılmak istediğini belirten Merkit, şunları söyledi:

"Dakar o kadar enteresan bir yer ki her sene bir şey öğreniyorsunuz. Her sene yeni bir şey katıyor size. Dolayısıyla Dakar'da öğrenmenin sonu yok. Fiziksel olarak mental olarak yeni bir şeyler öğreniyorsunuz. Hedefim 10 kere Dakar'ı bitirmek, ama tabii ki asıl hedef bunların arasında bir Türk takımı ile birden fazla sporcu ile katılmak. Hem onlara tecrübelerimi aktarmak, hem de finişe birden fazla Türk sporcu ile katılmak istiyorum."

1 Ocak'ta Buenos Aires'den start alan 9605 km'lik yarışta 500'e yakın aracın Arjantin, Şili topraklarında zorlu parkurdaki mücadelesinde Merkit, 186 motosikletin katıldığı ve yalnızca 94 motosikletin bitirebildiği yarışta genel klasmanda da 63. oldu.

Kemal Merkit, çok az kimsenin ulaşabildiği 7'de 6 kez Dakar'ı bitirebilen efsaneler arasında yerini aldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Ateş Kuşları final mi yapıyor? Ateş Kuşları bitiyor mu 2024? Kara Ağaç Destanı final mi yapıyor? Kara Ağaç Destanı bitiyor mu 2024? Galatasaray maçı ne zaman? Bu hafta Galatasaray kiminle oynuyor, GS maçı ne zaman, saat kaçta? Fenerbahçe maçı ne zaman? Bu hafta Fenerbahçe kiminle oynuyor, FB maçı ne zaman, saat kaçta? İstanbul hafta sonu yağmurlu mu? 4-5 Mayıs Cumartesi Pazar İstanbul yağmurlu mu? Beşiktaş Rizespor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Beşiktaş Rizespor maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Beşiktaş Rizespor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Beşiktaş Rizespor maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Halim Okta kimdir? Halim Okta hangi takımları çalıştırdı? Alex de Souza hangi takıma geliyor, Fenerbahçe'ye mi geliyor? Beşiktaş Rizespor maçı CANLI izle! 3 Mayıs BJK Rizespor maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Gaddar 15. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 54. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Kara Ağaç Destanı 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title