Haberler

Gunners Topa Tuttu! Emirates'te 8 Gol Var!

İngiltere Premier Ligi 24.hafta maçında Arsenal sahasında Blackburn Rovers'ı konuk etti.

İngiltere Premier Ligi 24. hafta maçında Arsenal sahasında Blackburn Rovers'ı konuk etti. Emirates Stadı'ndan oynanan mücadelede Londra ekibi rakibini 7-1 mağlup etti.

Henüz 2. dakikada Robin van Persie ile öne geçen Londra ekibi, 31'de Pedersen'in kaydettiği eşitlik golünün ardından, 38'de Van Persie, 40'ta Oxlade-Chamberlain ile skoru 3-1 yaptı. İlk yarı bu skorla biterken, Blackburn 43. dakikada Givet'in gördüğü kırmızı kartla 10 kişi kaldı.

Arsenal bir kişi eksilen rakibi karşısında ikinci yarıda çok rahat bir tempoda goller bulmaya devam etti. 51'de Arteta, 54'te Oxlade-Chamberlain, 62'de Van Persie'nin golleriyle skor 6-1 oldu. 90+4'te skoru belirleyen isim ise Thierry Henry'di.

Van PERSIE 22 GOLE ULAŞTI

Bu maç öncesi 19 golü bulunan Hollandalı forvet Robin van Persie, yaptığı hat trick'le gol sayısını 22'ye çıkardı. Henüz 24. hafta sonunda 22 gole ulaşan Van Persie, daha şimdiden 2010-11'in gol krallarını geride bıraktı. Geçen sezon Carlos Tevez ve Dimitar Berbatov 20'şer golle gol krallığının zirvesinde yer almıştı.

İki gol kaydeden Alex Oxlade-Chamberlain, Arsenal adına Premier Lig'de gol atan en genç ikinci oyuncu unvanını elde ederek bu listede Cesc Fabregas'ın arkasına yerleşti.

18. yaşgününün üzerinden 173 gün geçen yetenekli oyuncu, ayrıca son 8 yıl içinde bir Premier Lig maçında 2 gol birden kaydeden en genç isim de oldu. Şubat 2004'te Wayne Rooney, 18. yaş gününün 120 gün sonrasında bir maçta 2 gol atmayı başarmıştı.

Kaynak: Sporx.com / Spor

Blackburn Rovers Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title