Haberler

Galatasaray Cafe Crown Maçının Ardından

Fenerbahçe Ülker Başantrenörü Neven Spahija, takımının şampiyonluğu hak ettiğini belirtTİ.

Fenerbahçe Ülker Başantrenörü Neven Spahija, takımının şampiyonluğu hak ettiğini belirterek, "Eminim hepiniz takımımı tebrik etmemi beklersiniz. Sonuçta Türkiye'nin en iyi takımı. Oktay Mahmuti ve takımını da tebrik ediyorum sezon boyunca yaptıkları için. Birçok ulusal şampiyona ve final serisi oynadım ama sanırım bu en zor olanıydı. Bu tamamen Galatasaray Cafe Crown takımının ve Oktay Mahmuti'nin başarısıydı. Kendi takımımla ilgili fazla bir şey söylemek istemiyorum. Türkiye'nin en iyi takımı. Takımım her şeyden çok bunu hak etti" dedi. Karşılaşmanın ardından kupa ve madalyalarını alamamaktan yakınan Spahija, "Birçok final maçı oynadım, ilk defa bir maç sonrasında sahaya çıkıp kupa ve madalyalarımızı alamadık. Bunun için Galatasaray Cafe Crown takımını ve taraftarını suçlamıyorum. Bu hepimizin suçu. Türk basketbolu için bir şeylerin yapılması lazım. Bu tür olayların yaşanmaması lazım. Sonuçta bu oyun, takım kim olursa olsun, birbirini onore etmek lazım" diye konuştu.

Fenerbahçe Ülker Şube Direktörü Nedim Karakaş, Sarı-lacivertli kulübün 5 ayrı şubesinde birden şampiyonluğa ulaşarak büyük bir başarı kazandığını ifade ederek, "Çok mutluyuz şu anda. Bize bugüne kadar desteğini esirgemeyen herkese teşekkür ediyoruz. Kulüp olarak belki de Guinness Rekorlar Kitabı'na girdik. Dünya devi Barcelona'nın amatör şubelerini kapattığı bir dönemde, 5 şubemizde de şampiyonluğa ulaştık. Bu çok önemli bir başarı" dedi.

Fenerbahçe Ülker Takımı Kaptanı Ömer Onan, önemli bir başarı elde ettikleri belirterek, "Bu takım lige damgasın vurdu. Herkes özlemiş Fenerbahçe-Galatasaray derbisini. İlk maçları farklı kazandık. Benim hastalığım, Tomas'ın sakatlığı takımı biraz etkiledi ve sonuç buralara kaldı. Biz daha iyi ve güçlü bir takımız. Onları da tebrik ediyorum. İyi mücadele ettiler. Şampiyon olmak güzel. Bütün Fenerbahçe camiasına hayırlı, uğurlu olsun. Diğer branşlarda takımlarımız şampiyon olduğu için bütün camia bizden de şampiyonluk bekliyordu. Bunu yerine getirdik" diye konuştu.

Emir Preldzic ise yaşadıkları sakatlık ve olumsuzluklara rağmen, iyi mücadele ederek, şampiyonluğa ulaşmayı başardıklarını ifade etti. Oğuz Savaş, Galatasaray Cafe Crown'u tebrik ederek, "Rakibimiz çok iyi mücadele etti. Ama herkes biliyordu ki, biz daha iyi takımız. Şampiyon olacağımıza inanıyorduk. Şampiyonluğu kaybedeceğimizi hiç düşünmedik. Taraftarımız için başarı zaten alışkanlık oldu. Gelecek sene ise sadece Türkiye'de değil, Avrupa Ligi'nde de başarılı olmak istiyoruz" dedi.

Sarı-lacivertli oyuncu Kaya Peker de basketbol kariyerindeki 6. şampiyonluğu yaşadığını ancak bu şampiyonluğun en zevklisi olduğunu belirterek, "Seriyi biraz uzattık ama şampiyon olacağımızı biliyorduk. Buna inanmıştık. Sakatlıklarımız, kötü günlerimiz oldu. Sezon içinde de yaşadık bunları ama hep ayağa kalkmasını bildik. Biz ne kadar iyi bir takım olduğumuzu ve ne kadar hak ettiğimizi gösterdik diye düşünüyorum. Rakip sahada 2 kez kazandığımız için şampiyonluğu hak ettiğimizi düşünüyorum. Burada kazanmak çok zor" dedi.

Galatasaray Cafe Crown Başantrenörü Oktay Mahmuti, Fenerbahçe Ülker'in güzel bir final serisinin ardından şampiyon olduğunu belirterek, "Fenerbahçe Ülker takımını ve teknik kadrosunu gönülden tebrik ediyorum. Sonuçta bu altıncı maç oldu. İki takım da birbirini çok iyi tanıyor, çok iyi mücadele ediyor. Çok küçük detaylar fark yaratıyor. Birisinin kazanması da lazım. Dolayısıyla bugün kazanan Fenerbahçe Ülker oldu, tebrik ediyorum" dedi.

Tecrübeli antrenör, çok karakterli bir takıma sahip olduğunu ve sezon başındaki hedefleriyle şimdi bulundukları konumun çok farklı olduğunu belirterek, şöyle devam etti: "Bütün içtenliğimle söylüyorum, bu benim en verimli sezonlarımdan birisidir. Başladığımız ile geldiğimiz nokta çok farklı. Ama bunun içinde hep mücadele var, gayret var, daha iyisini aramak var. 1988 yılından beri antrenörlük yapıyorum, 11 yıldır da başantrenörlük yapıyorum. Çok şampiyonluğum olmuştur, kazandığımız çok kupa olmuştur, kaybettiğim şeyler olmuştur. Bu takım karakterli bir takım. Bu çocukların en büyük güçleri oradaydı. Hep beraber inandık. Başlangıçta bu kulübe kimse güvenmiyordu, gelmek bile istemiyordu. Hakan Üstünberk ve Ali Tursan'ın gayretleriyle, benim de burada olmamla oyuncuları buraya gelmeye ikna ettik. İyi bir grup oluşturacağımıza inandırdırdık. "

Mahmuti, şampiyon olmayı istediklerini ancak bunu başaramadıklarına işaret ederek, "Şampiyon olmayı tabii isterdim. Bu takımın bugüne kadar verdiği emek ve sarf ettikleri gurur verici. Bazen üzülmeye de hakkınızın olması lazım. Bu takım bugün üzüldü. Sezon başında birisi size böyle bir şey söyleseydi, gülerdiniz. Ama bu takım bu maçı kaybettiği için üzüldü. Yani üzülmek için hak etmek lazım" ifadesini kullandı.

Galatasaray Cafe Crownlu oyuncu Caner Topaloğlu ise amaçlarının kendi sahalarındaki maçı kazanarak, seriyi uzatmak olduğunu belirtti. Topaloğlu, "Ama olmadı. Ben bütün takım arkadaşlarımı tebrik ediyorum, sezon boyunca gösterdikleri performans için. İyi iş çıkardığımızı düşünüyorum. İlk maçtan buraya kadar mücadeleyi bırakmayan elinden geleni yapan bir Galatasaray Cafe Crown vardı. Ayrıca burayı dolduran ve her zaman yanımızda olan Galatasaray taraftarına da teşekkür ediyorum" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title