Haberler

Sofuoğlu'nun Zaferi Camianın Moralini De Arttırdı

Güncelleme:

Intercity Yönetim Kurulu Başkanı Ak: "Kenan'ın birinci olması, İstiklal Marşı'nın çalınması 6 ayda çektiğimiz bütün ıstırapları bitirdi" dedi.

SERDAL KALAYCI -  İstanbul Park'ın işletmecisi Intercity Yönetim Kurulu Başkanı Vural Ak, Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF) Başkanı Bekir Yunus Uçar'ın, FIM Supersport Dünya Şampiyonası 11. ayak yarışının ardından düzenlenen ödül töreni öncesi yaşanan durumla ilgili açıklamalarının gerçeği yansıtmadığını savundu.

TMF Başkanı Uçar'ın güvenlik görevlileri aracılığıyla kendisinin emriyle İstanbul Park'ın dışına çıkarılmak istendiğine yönelik açıklamalarıyla ilgili, AA muhabirinin sorusunu cevaplayan Vural Ak, "Olayı kendi açısından yansıtmış. Doğru değil. Bizim bu konuyla ilgili detaylı bir basın açıklamamız olacak" dedi.

Ak, FIM Superbike ve Supersport Dünya Şampiyonası'nın Intercity İstanbul Park'a gelmesinin önündeki en büyük engelin TMF Başkanı Uçar olduğunu savunarak, "Motosiklet Federasyonu ve Başkanı 12 şahidin önünde defalarca 'Size burada bu yarışı yaptırmayacağım' dedi. Bizim bu yarışı yapmamamız için elinden geleni yaptı. Bunca şeyden sonra bir de çıkıp bunları söylüyorsa, buna (Yavuz hırsız ev sahibini bastırıyor) çalışması demek lazım. Söyledikleri yalandır. Kendisini dava edeceğiz. Hakkımızı mahkeme önünde alacağız" diye konuştu.

"Sonuç altı ayda çektiğimiz ıstırapları bitirdi"

Vural Ak, Kenan Sofuoğlu'nun FIM Supersport Dünya Şampiyonası'nın 11. ayağında Intercity İstanbul Park'ta elde ettiği birinciliğin, altı aydır çektikleri ıstırapları dindirdiğini söyledi.

Bugün tribünlere gelen 32 bin seyirciyle rekor kırıldığını ve Kenan Sofuoğlu'nun da aldığı sonuçla kimseyi mahcup etmediğini belirten Ak, şunları söyledi:

"Burada 10 yıldır yarışlar düzenleniyor. Hiç tezahürat olmadı. Bugün ilk kez burada tezahürat oldu. Çünkü bir Türk yarıştı. 32 bin kişi, Kenan her geçişinde nasıl ayağa kalktı şahit olduk. Kenan'ın birinci olması, İstiklal Marşı'nın çalınması altı ayda çektiğimiz bütün ıstırapları bitirdi."

"Herkes laf üretti..."

Ak, Kenan Sofuoğlu'nun uluslararası arenada motorsporlarında yarışan tek başarılı Türk sporcu olduğunu söyleyerek, "Kenan'ı maalesef lafa gelince herkes destekliyor, 'kardeşimiz' diyor. Ama 'Hadi buyurun Kenan'ın yarışını Türkiye'ye getirin' dendiğinde son 10 yıldır kimse hiçbir şey yapmadı. Herkes laf üretti" dedi.

İstanbul Park'ın işletmesini aldıktan sonra verdikleri iki sözü de tuttuklarını kaydeden Vural Ak, şöyle devam etti:

"Burayı 'gençlere ve halka açacağız' dedik. 'Kenan'ın Türkiye'de yarışmasını sağlayacağız' dedik. Bugün ikisini de yaptık. Mayıs ayından bu yana her ay burayı gençlere açıyoruz. Trafik terörüne çare olsun diye, gençlere 'sokaklarda değil gelin burada araba kullanın' diyoruz. Bunu da şimdi daha disiplinli bir halde bir sürücü okulu şekline çeviriyoruz.

Bu yarışın buraya gelmesi için kimse bize yardımcı olmadı. Cebimizden dünya kadar para harcadık. Yapmamız gerekmeyen teknik sportif konuları da yerine getirmesi gerekenler yapmayınca mecburen üstlenmek zorunda kaldık. Bugün yabancılar da söylüyor, mükemmel bir dünya şampiyonası organizasyonunu burada yaptık. Seyirciler dolu dolu yarışları seyretti. Televizyonlar tüm dünyaya canlı verdi. İnsanlar güzel vakit geçirdi."

"Bu yarış Türkiye'ye moral verecektir"

Organizasyonun Türkiye'de gerçekleştirilmiş olmasına vesile olmaktan büyük mutluluk duyduklarını dile getiren Ak, "Bence bu yarış Türkiye'ye, özellikle olimpiyatlar gibi uluslararası bir aktiviteyi kaybettikten sonra bir moral verecektir" ifadesini kullandı.

Ak, bir Türk sporcunun yarışı kazanmasının morali artıracağına vurgu yaparak, şunları kaydetti:

"Buna vesile olduğumuz için çok mutluyuz. Amacımız, terk edilmiş çürümeye yüz tutmuş, kamu malı olan bu tesisi sahiplenip, dünya kadar masraf yapıp bu tip uluslararası aktiviteleri getirip, binlerce insana seyrettirmek, Türkiye'nin bu işleri doğru ve güzel yapabiliyor olduğunu tüm dünyaya göstermek."

"Gelecek yıl 6 uluslararası organizasyon..."

Vural Ak, gelecek sezon 6 uluslararası büyük organizasyonu İstanbul'a getirmek için çaba sarf ettiklerini bildirdi.

Otomobil sporları konusunda Avrupa ve dünya şampiyonalarını getirmeyle ilgili kontratların bitmek üzere olduğunu anlatan Ak, "En az 6 tane bunun gibi büyük yarışı getirmek için çaba sarf ediyoruz. Türkiye'de tamamen unutulmaya yüz tutmuş pist yarışlarını canlandırmak için gençlere yönelik 500 yeni pilot yetiştirme projemiz var. Hiç yarışmamış 500 pilotu yarıştırmak için 8 değişik marka yarışı yapacağız. Bizim tek beklentimiz manevi bir destek. 'Güzel yaptınız, elinize sağlık' denmesidir. Biz bütün bu işe bilerek kalkıştık. Zorluklarıyla, güçlükleriyle. Bunun altından kalkacak güzel bir ekibimiz var. Mükemmel bir organizasyon yaptılar" diye konuştu.

Dünya şampiyonasını düzenleyen ve 25 yıldır bu işi yapan İtalyan ve İspanyol takımlarının, Intercity İstanbul Park'ta düzenlenen organizasyonun bu sezon Avrupa'daki en başarılı yarış olduğunu söylediklerini bildiren Ak, "Ne kadar candan çalıştığımızı gördüler. İnatçıyız, bırakmak niyetinde de değiliz" dedi.

Bu arada organizasyonu toplam 51 bin 651 seyircinin izlediği açıklandı. - İstanbul

Kaynak: AA / Spor

Kenan Sofuoğlu İstanbul Park Vural Ak Türkiye Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title