Haberler

Eskişehirspor-Gençlerbirliği: 4-2

Stat.HAKEMLER.ESKİŞEHİRSPOR.

Stat: Atatürk

HAKEMLER: Serkan Çınar (6), Arkın Akgöl (6), Mustafa İspiroğlu (6)

ESKİŞEHİRSPOR: Boffin (5)- Akaminko (7), Servet (7), Diego (6), Dede (7)- Veysel (5)(Dk.57 Burhan 4), Hürriyet (6), Tello (8)(Dk.90 Malecki), Erkan (6)(Dk.72 Mehmet 3)- Necati (6), Kamara (8)

GENÇLERBİRLİĞİ: Ramazan (5)- Kulusic (5), Mehmet Seyfettin (5), Aykut (5)- Tosic (5), Mehmet Kara (4)(Dk.53 Mustafa 6), Petrovic (5)(Dk.79 Artun 3), Jimmy (4)(Dk.53 özgür 5), Ermin (5)- Hurşut (5), Lekic (6)

GOLLER: Dk.13 Dede, Dk.44 Kamara, Dk.51 Necati, Dk.53 Tello ( Eskişehirspor ), Dk.73 Mustafa, Dk.83 Lekiç (Gençlerbirliği)

SARI KARTLAR: Akaminko ( Eskişehirspor ), Mehmet Seyfettin (Gençlerbirliği)

EDİZ'İ ANDILAR

Eskişehirspor kendi sahasında Gençlerbirliği'ni 4-2 yendi. Maç öncesi her iki takımın futbolcuları sahaya bir süre önce geçirdiği kalp krizi sonucunda yaşamını yitiren Eskişehirsporlu Ediz Bahtiyaroğlu'nun fotoğrafının bulunduğu formalarla çıktı. Futbolcular daha sonra bu formaları tribüne attı.

Eskişehirsporlu futbolcular, Ediz'in ölümü nedeniyle maçta siyah renk forma giydi. Eskişehirli 7 Cüceler adlı amatör tiyatro topluluğu üyeleri de Ediz için sahaya "Her zaman kalbimizdesin" yazılı pankartla çıkıp takım kaptanı Servet Çetin'e çiçek verdi. Kırmızı-siyahlı futbolcular da sahaya "Sevgiler yok olsa da sevgin hep var olacak. Ölüm bile güçsüz kalacak" yazılı pankartla sahaya çıktı. Maç, Ediz Bahtiyaroğlu için bir dakikalık saygı duruşunda bulunulmasından sonra başladı.

Açık tribündeki Eskişehirsporlu taraftarlar Ediz yazılı 2 numaralı forma ve yanına melek kanatları olan dev bir pankart açtı. Stattaki aydınlatma direğinin birine Ediz'in diğerine de 1985 yılında kalp krizi sonucunda ölen milli kaleci Sinan'ın resimleri ve altında "Sizi unutmayacağız" yazılarının bulundu pankartlar asıldı. Taraftarlar tribüne de "Sen varsın artık cennetin 11'inde, yalnız değilsin Sinan kalede" yazılı pankart açtı. Eskişehirspor yönetiminin de açık tribündeki bir kapıya Ediz'in ismini verdiği belirtildi.

9'uncu dakikada Akaminko'nun pasında Kamara'nın ceza alanı dışından sert şutunda top kale direğinin üstünden auta çıktı.

10'uncu dakikada Akaminko ile verkaça giren Kamara sert vurdu, kaleci Ramazan topu yumruklayarak uzaklaştırdı.

12'nci dakikada Tosic'in ceza alanı dışından sert şutunda top kaleci Bofffin'den geri döndü, dönen topa Lekic vurdu top yandan auta gitti.

13'üncü dakikada Tello'nun pasında Hurşut'un uzaklaştırmak istediği top Dede'nin önüne düştü, Dede plase bir vuruşla topu kalecinin yanından ağlara gönderdi: 1-0.

22'nci dakikada Erkan'ın ortasında Necati kafayla vurdu top kale direğinden geri döndü savunma tehlikeyi uzaklaştırdı.

44'üncü dakikada Tello'nun kullandığı köşe atışından gelen topu ön direkte bulanan Necati aşırttı, ikinci direk yanında bulunan Kamara kafayla ağlara gönderdi: 2-0.

Karşılaşmanın ilk yarısı Eskişehirspor'un 2-0 üstünlüğü ile tamamlandı.

51'inci dakikada Kamara'nın pasında Necati sert vurdu, top kalecinin yanından ağlarla buluştu: 3-0.

53'üncü dakikada gelişen Eskişehirspor atağında Tello ceza alanı dışından sert vurdu top savunmanın arasından ağlarla buluştu: 4-0.

73'üncü dakika Tosic'in ortasında Mustafa kafayla topu ağlara gönderdi: 4-1.

83'üncü dakikada gelişen Gençlerbirliği atağında Tosiç ceza alanına ortaladı Lekiç kafayla topu ağlara bıraktı: 4-2.

Karşılaşma Eskişehirspor'un 4-2 galibiyeti ile bitti.

FOTOĞRAF - Eskişehir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Mustafa Kemal Atatürk Ediz Bahtiyaroğlu Eskişehirspor Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title