Haberler

Eskişehirspor, 3 Puanı 4 Golle Aldı

Spor Toto Süper Lig'in 4.haftasında Eskişehirspor evinde ağırladığı Gençlerbirliği'ni 4-2 mağlup etti.

Spor Toto Süper Lig'in 4. haftasında Eskişehirspor evinde ağırladığı Gençlerbirliği'ni 4-2 mağlup etti.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Eskişehirspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, çok zorlu süreçlerden geçtiklerini fakat sahadan bugün galibiyetle ayrıldıkları için mutlu olduklarını söyledi.

Yanal, Ediz Bahtiyaroğlu'nun ölümünün kendilerini derinden yaraladığını kaydederek, "Bir aylık süreçte zor zamanlar geçirdik. Bu zaman diliminde birçok zorluklarla karşılaştık ve bunların en üzücü olanı futbolcumuz Ediz Bahtiyaroğlu'nu yitirmemizdi. Tekrar hepimizin başı sağ olsun. Bu bizi çok derinden yaraladı. Süreç içerisinde oyuncularımızla birlikte yeniden ayağa kalkarak bu maça hazırlanmamız gerekiyordu. Gençlerbirliği maçına hazırlanmakta oldukça zorlandık ama her canlı bir gün ölümü tadacak. Oyuncularımın gösterdiği çaba ve sabırdan ötürü hepsine de çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Galibiyet arzusunun kendilerini 3 puana götürdüğünü anlatan Yanal, "Bugün güzel bir galibiyet aldık. Zaman zaman karşılaşmada defansif yönde sıkıntılar yaşasak da ofansif yönümüzü sahaya iyi yansıttık. Necati'nin aramıza katılmasıyla ve uzun zamandır bizimleymiş gibi oynayıp takıma çabuk adapte olması bizi gol yollarında rahatlattı. Takım oyununu iyi oynayan bir ekiple karşılaştık. Takımımızın galibiyet arzusu bizi 3 puana götürdü. Biz kaliteli bir takımız. Bundan sonrada her karşılaşmada istediği skoru alabilecek olan bu takımımızın daha sonraki dönemde de bu oyundan iyi referans edinip iyi yerlere gelmemiz gerekiyor" dedi.

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Fuat Çapa, yaptıkları değişikliklerle ikinci devre oyunda dengeyi sağladıklarını belirterek, "İlk devre olarak bizim açımızdan çok ilginç bir karşılaşma oldu. Çünkü Eskişehirspor'un gollerinden önce hep biz pozisyonlara girdik ve değerlendiremedik. Akabinde 1-0 ve 2-0 oldu. İlk devre orta sahada dengeyi kuramamamızdan dolayı soyunma odasına mağlup gittik ve sahada bize yakışmaya bir oyun tarzı vardı. İkinci devre 2-1'i yakalamak için gerekli taktiksel değişiklikleri yaptık. Ama rakibin ikinci yarının başında bulduğu iki gol bizi olumsuz etkiledi. Daha sonra yaptığımız değişikliklerle oyunda dengeyi sağladığımızı ve iyi pozisyonlar ürettiğimizi düşünüyorum. Bizim adımıza sevindirici olan şey 4-0 geride olan bir takım gibi oynamadık. 4-0'dan sonra sanki maç 0-0'mış gibi yada 1-0'mış gibi oynadık. Buda bizim adımıza gelecek için umut verici bir durum" ifadelerini kullandı.

Eskişehirsporlu oyuncu Tello, sahadan galibiyetle ayrıldıkları için mutlu olduklarını ifade ederek, "Mentel olarak çok zorlandığımız bir maçtı ama çok iyi bir takım olduğumuzu ortaya koyduk. Galibiyetlerin arka arkaya gelebileceğini gösterdik. Özellikle bu karşılaşma Ediz için çok önemliydi. Kazandığımız için çok mutluyuz. Ediz'in yokluğunu her zaman hissedeceğiz" şeklinde konuştu.

Eskişehirsporlu Necati Ateş ise Ediz'in vefatının kendilerini çok etkilediğini söyleyerek, "Özellikle son bir hafta antrenman yaparken, yemek yerken ve şehirde gezerken Ediz'in yokluğunu çok derinden hissettik. Ama bu galibiyet hem bizim için hem Ediz için, hem ailesi için, taraftar için camia için gerçekten çok önemliydi. Sahadan galibiyetle ayrıldığımız için mutluyuz. İnşallah bu galibiyet serisine devam ederiz" dedi.

Gençlerbirliği oyuncuları Özgür İleri ve Petroviç, Eskişehirspor deplasmanlarının tüm takımlar için zor geçtiğine dikkat çekerek, sahada girdikleri birçok pozisyonu değerlendiremediklerini ve sahadan mağlubiyetle ayrıldıkları için üzgün olduklarını belirttiler. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Ediz Bahtiyaroğlu Eskişehirspor Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title