Haberler

Ergo-Mıyc Kış Trofesi Yelkenli Yat Yarışları

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Yarışların startı Yatların dubalardan dönüşü Körfezde yatların mücadelesi ERGO-MIYC Kış Trofesi Yelkenli Yat Yarışları İki gün sürecek yarışların üçüncü ayağı, Marmaris'te başladı ERGO-MIYC Kış Trofesi Yelkenli Yat Yarışları'nın üçüncü ayağı, Marmaris'te başladı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Yarışların startı

Yatların dubalardan dönüşü

Körfezde yatların mücadelesi ERGO-MIYC Kış Trofesi Yelkenli Yat Yarışları

İki gün sürecek yarışların üçüncü ayağı, Marmaris'te başladı

ERGO-MIYC Kış Trofesi Yelkenli Yat Yarışları'nın üçüncü ayağı, Marmaris'te başladı.

Marmaris Uluslararası Yat Kulübü (MIYC) tarafından bu yıl yedincisi düzenlenen yarışların üçüncü ayağına, Rusya ve Türkiye'nin değişik bölgelerinden 26 yatla yaklaşık 176 kişi katıldı.

Yarış parkurunu belirleyen dubaların yerleştirilmesinin ardından yelkenli yatlar, sabah saatlerinde Netsel Marina'dan çıkarak körfeze açıldı. Yarışçılar, start öncesi yatlarla antrenman turları attı.

Rüzgarın çıkmasının ardından, hakem heyeti yarışı başlatan telsiz anonsunu yaptı. Dubaların etrafından ilk önce dönerek birinci olmak için mücadele veren yatlar, körfezde renkli görüntüler oluşturdu. Kıyıdaki vatandaşlar, yelkenlileri ilgiyle izledi, fotoğraf çekti. Yat Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Halit Keskin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yarışların ilk gününün koy içinde yapıldığını söyledi.

İlk gün rüzgarın beklenilenden daha iyi olduğunu belirten Keskin, "Bugün yelken için çok ideal bir gündü. Rüzgar çok iyi ve dalga yoktu. Yarışanlar büyük keyif aldı" dedi.

ERGO-MIYC Kış Trofesi Yelkenli Yat Yarışları'nın altı ayaktan oluştuğuna işaret eden Keskin, "Yarışların üçüncü ayağını gerçekleştiriyoruz. Bu yarışlara kış ayında Marmaris'e hareket getirmek için başladık. Bu kadar güzel denizi olan bir ilçede yelken sporunu sevdirmek için yarışlarımızı geleneksel hale getirdik" diye konuştu.

Yarışlar iki gün devam edecek.

Kaynak: AA / Spor

Halit Keskin Marmaris Türkiye Rusya Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title