Haberler

Engin Fırat'tan Çarpıcı Açıklamalar

İran, Almanya ve Türkiye'de uzun süre görev yapan teknik direktör Engin Fırat, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

İran, Almanya ve Türkiye'de uzun süre görev yapan teknik direktör Engin Fırat, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Türk futbolunu başta İran ve Almanya olmak üzere Dünya'nın birçok ülkesinde temsil eden teknik direktör Engin Fırat, gündeme ve İran futboluna ilişkin açıklamalarda bulundu. Son 5 senedir İran'ın önemli takımlarını çalıştıran, Saipa kulübüyle şampiyonluk yaşayan ve İran A Milli Takımı'nda da görev alan Türk teknik direktör Engin Fırat, Türk futbolunun yapamadığı birçok şeyi, İran futbolunun yaptığını belirtti. Fırat, "İran futbolu, gelişen bir pazar. İran, Asya'nın önde gelen liglerinden bir tanesi. Japonya ve Kore'den sonra Asya'da en önemli lig bence. İran, geçen senelerde de birçok oyuncusunu yurt dışına gönderdi. Türk futbolunun yapamadığı birçok şeyi, İran yaptı. Direk kendi ülkelerinden birçok futbolcu yetiştirip, yut dışına göndere bildiler" dedi.

Türkiye'de teknik direktörlük yapmanın İran'a göre daha kolay olduğunu belirten Fırat, "İran'la, Türkiye'deki medya ve taraftar baskısı aynı. Ama Türkiye'de teknik direktör olmak daha kolay. Bence İranlı oyuncular, Türklere göre daha cesaretli.

Kendini Avrupa'da kanıtlamak istiyorlar. Bizim açımızdan ise Türkiye ligi özellikle maddi anlamda çok tatmin edici. Çok yüksek rakamlar ödeniyor. Hem yurt dışına gidip, orada yedek oturup yeni bir kültürle uğraşacağına, Türkiye'de kalmayı tercih ediyorlar. Bu mücadeleye girmeyi istemiyorlar. Yoksa bizim de yetenek anlamında yurt dışında oynayacak birçok oyuncumuz var. Türkiye'de kalma istekleri rahatlıklarından dolayı" ifadesini kullandı.

Türk futbolunda yaşanan şike iddialarının ülkeye büyük zararlar verdiğini belirten Fırat, "Lig bitti, gerginlikler devam ediyor. Nedense bu gerginliği yaratan, konuşan hep aynı isimdeki yöneticiler. Futbolcu konuşmuyor, taraftar konuşmuyor. Ülkeyi geren, bu hale getirenler hep aynı kişiler. Manchester United yöneticisini ya da Chelsea'nin CEO'sunu biliyor musunuz? Neden bunlar çıkmıyorlar. Bizim yöneticiler, nerede kamera varsa bunlar orada. Türkiye'de konu kapansa bile bize ceza geleceği ortada. Hem imajı bir yana bırakın, Avrupa'ya gidecek kulüpler için hedefleri ne olacak. Ligde sadece şampiyonluk ya da Türkiye kupası çekişmesi olacak. Yani, ligde ikinci olmanın ya da 6 olmanın hiçbir farkı olmayacak. Anlamı da kalmayacak. Takımların hedef koyma gibi bir düşüncesi olmayacak" diye konuştu.

UEFA tarafından Türkiye'ye Avrupa'dan men ceza verildiğinde ülke puanın düşeceğini ve 3'ncü, 4.'üncü dünya futbol ülkeleriyle aynı konuma gelineceğini belirten teknik direktör Fırat, "Ceza alınırsa birkaç yıl Avrupa'da puan alınamayacak. Haliyle gerilere düşeceğiz. Sıfırdan başlamış gibi olunacak. Kazakistan ya da Arnavutluk gibi bir ülke olacağız. Katıldığımız da ise sadece bir ya da iki takımla Avrupa'da mücadele edeceğiz. Şike sorunu, nasıl çözülürse çözülsün mutlaka büyük zararlar göreceğiz.

Bence ceza gelecek. UEFA iç sorunlara karışmıyor ama bu iç sorundan çıktı. Almanya'da da bir dava var. Onunla bağlantılı Türkiye'deki. UEFA Avrupa'daki ve Türkiye'deki birçok kulüpten baskı görüyor. Cezasız bu işin içinden çıkacağımızı düşünmüyorum" dedi.

Türkiye'de şartların oluşması halinde takım çalıştırabileceğini, yurt dışında da kendisini kanıtladığını ve Türkiye'nin tanıtımına yardımcı olduğunu belirten Fırat sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türk Milli takımında ya da Türk kulübünü başarıya götürecek insan; ister Yunanlı, isterse İtalyan olsun. Başarıyı yakalıyorsa futbola hizmeti olabiliyorsa bu insanlara destek olmak lazım. Biz son 25 senden beri özellikle milli takımla ilgili isim geçtiğinde zaten hep aynı adlar var. Kimdir? Fatih Terim, Şenol Güneş, Mustafa Denizli. Bunların dışında bir isim çıkaramadık. Bu bizim için ciddi bir eleştiri konusu. Bu insanların Türk futboluna çok büyük hizmetleri oldu. Ama bizim de bir dördüncü isim çıkarmamız lazım. Fatih Terim 100 yaşına kadar hocalık yapacak değil ya. Bu da bizim için ciddi bir eleştiri konusu olduğu düşünüyorum." - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Fırat Türk Türkiye Almanya İran Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title