Haberler

    Efsane Futbolcuya Yapılan İş Teklifi, Almanya'yı Ayağa Kaldırdı

    Güncelleme:

    Maddi zorluk yaşadığı ortaya çıkan eski Alman futbolcu Andreas Brehme’ye ‘tuvalet temizliği’ teklif edilmesi ülkeyi ayağa kaldırdı.

    Milliyet'in haberine göre, döneminin en büyük futbolcularından biri olan Alman yıldız Andreas Brehme’ye, parlak kariyerinin ardından tuvalet temizleme işi önerildi. 1990 yılında Batı Almanya’yı Dünya Kupası zaferine taşıyan ve ülkenin yetiştirdiği en önemli futbolculardan olan Brehme’nin büyük maddi zorluk yaşadığı ortaya çıktı.

    "İMAJI İÇİN İYİ OLACAK"

    Bunun üzerine, Brehme’nin bir dönem antrenörlüğünü yaptığı eski futbolcu Oliver Straube, yaklaşık 200 bin euro borcu bulunan futbolcuya tuvaletleri temizlemesi için iş teklif etti. Brehme’yi kendi temizlik firmasında çalıştırabileceğini belirten Straube, Gerçek hayatı öğrenecek. Bu iş teklifi onun için bir yardım” şeklinde konuştu. Straube, Bu iş Brehme’nin imajını temizlemesi için de iyi olacak” diye ekledi. Brehme, 2004-2005 sezonunda SpVgg Unterhaching takımına teknik direktörlük yapmış, bu dönemde futbol oynayan Oliver Straube’nin hocası olmuştu.

    YARDIM ETME ZAMANI

    Brehme’nin iş teklifine ne yanıt verdiği bilinmemekle beraber tüm futbolseverlerin büyük üzüntü duyduğu olaya Almanya’nın futbol efsanesi Franz Beckenbauer müdahale etti. Brehme’nin durumunu öğrenen Beckenbauer, tüm Alman halkını Brehme’ye yardıma çağırdı. Alman halkının Brehme’ye karşı sorumluluğu var” diyen Beckhenbauer, ünlü futbolcuya yardım etme zamanı olduğunu ifade etti. O Alman futboluna çok şey verdi; bize Dünya Kupası’nı verdi; şimdi Alman futbolunun onun için bir şeyler yapma zamanı geldi” diyen Beckenbauer’in bu sözleri ülkede büyük yankı buldu.

    İLAHİ ADALET YORUMLARI

    Alman basını Brehme’nin düşüşüne geniş yer verdi. Mirror gibi İngiliz gazeteleri ise eski futbolcunun durumuyla dalga geçti. Gazete, durumu ‘ilahi adalet’ olarak tanımladı. Efsanevi futbolcu, yine aynı turnuvanın finalinde Arjantin’e 85’inci dakikada attığı golle takımına şampiyonluğu getirmişti. Her iki ayağını da eşit mükemmelliyette kullanan ve bir defans oyuncusu olmasına rağmen attığı serbest vuruş golleri ve ortalarıyla tanınan Andreas Brehme, Bayern Münih ve Inter gibi takımların formasını başarıyla giymişti.

    Kaynak: EuroSport.com / Spor

    Franz Beckenbauer Batı Almanya Milliyet Spor Haberler

    500

    Yorumlar (9)

    Cabbar:

    Temizlik isinde calisan Binlerce insan var ne olmus yani?

    24
    0
    yanıtYanıtla
    Türkiye aslanlari:

    Gururlanma insanoglu Senden Büyük ALLAH Var. .

    16
    2
    yanıtYanıtla
    GURBETCi:

    iSTE AVRUPANIN GERCEK YÜZÜ iNSANLARI NASIL KULLANIP BiR KENARA ATTIKLARINI GÖRSÜN DÜNYA

    12
    1
    yanıtYanıtla
    cafer tek:

    allah kimseyi gördüğü günden aşağı düşürmesin

    8
    1
    yanıtYanıtla
    onur:

    ne yani topcusun diye ünlüsün diye hep kıyak işlermi olcak

    7
    1
    yanıtYanıtla
    memis:

    almanyada ve avrupada temizlik isinde calisan binlerce türk evladi var. helalindan para kazaniyor.

    7
    0
    yanıtYanıtla
    HAN:

    Brehme muhtesem bi futbolcuydu Almanlari gururla tasimistir ne sekilde kayip eder etsin ilk basta alman devleti elinden tutmasi lazim

    3
    1
    yanıtYanıtla
    MUAMMER KARAVİL:

    BU ADAM KAZAN DIĞI PARAYI NE YAPŞ Kİ

    3
    0
    yanıtYanıtla
    krall:

    ee ne oldum değil ne olacam diyeceksin

    2
    1
    yanıtYanıtla
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title