Haberler

Dünyada 2009 Yılının Spor Takvimi

Dünyada 2009 Yılı, Dünya Kupası ve Olimpiyat Oyunları Gibi 2 Dev Organizasyon Olmamasına Karşın Sporda Yine Hayli Yoğun Bir Mesaiyle Geçecek.

Dünyada 2009 yılı, Dünya Kupası ve Olimpiyat Oyunları gibi 2 dev organizasyon olmamasına karşın sporda yine hayli yoğun bir mesaiyle geçecek.

Bu 2 önemli organizasyonun yokluğunda futbolda gözler bir bakıma gelecek yılki 19. Dünya Kupası finallerinin provası niteliğindeki FIFA Konfederasyon Kupası'na çevrilecek. Futbolda kıta şampiyonu olan ülkeler, Dünya Kupası finallerine de evsahipliği yapacak Güney Afrika'da haziran ayında bu kupayı kazanabilmek için ter dökecekler. Kuzey ve Orta Amerika Futbol Şampiyonası olan ''Altın Kupa'' da bu yıl futbolseverlere heyecanlı dakikalar yaşatacak.

Spor dallarının toplu olarak yer aldığı organizasyonlar açısından bakıldığında ise Türkiye için her zaman büyük önem taşıyan Akdeniz Oyunları'nın 16.sı da yaz aylarında İtalya'nın Pescara kentinde düzenlenecek. Ayrıca Dünya Üniversiteler Kış Spor Oyunları'na Çin Halk Cumhuriyeti, Dünya Üniversiteler Yaz Spor Oyunları'na da Sırbistan evsahipliği yapacak.

Öte yandan Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) de 2016 yılındaki 31. Yaz Olimpiyat Oyunları'na evsahipliği yapacak kenti ekim ayında Danimarka'da açıklayacak.

Bu yıl uluslararası alanda ilgi toplaması beklenen diğer organizasyonlar arasında özellikle kayak, yüzme, boks ve atletizmdeki dünya şampiyonaları gösteriliyor.

Yaz Olimpiyat Oyunları'na evsahipliği yapmak için yıllardır uğraş veren Türkiye ise 2009 yılında 2008'e oranla daha fazla uluslararası spor organizasyonuna evsahipliği yaparak, bu alandaki deneyimini artırmaya çalışacak.

Bunlar arasında en önemlileri, futbolda 2008-2009 sezonu UEFA Kupası finaline İstanbul FB Şükrü Saracoğlu Stadı'nda evsahipliği, İstanbul ve İzmir'de gerçekleştirilecek Avrupa Erkekler Voleybol Şampiyonası finalleri, Antalya'daki Dünya Eskrim Şampiyonası ve yine bu kentteki Dünya Gençler Satranç Şampiyonası yer alıyor.

Bunların yanısıra Formula 1 Dünya Şampiyonası'nın İstanbul'daki 7. ayağı, Okçuluk Dünya Kupası'nın Antalya'daki 3. ayağı, teniste Bayanlar WTA İstanbul Cup ve atletizmde İstanbul'da yapılacak Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası yarışmaları da Türkiye'nin 2009'da düzenleyeceği belli başlı uluslararası organizasyonlar.

Kaynak: AA / Spor

Haberler

Ünlü oyuncu Gülşah Çomoğlu hayatını kaybetti

Ünlü oyuncu Gülşah Çomoğlu hayatını kaybetti

'Geç saatte dışarı çıkma' cinayeti! 16 yaşındaki kız çocuğu, dayısını bıçaklayarak öldürdü

"Geç saatte dışarı çıkma" cinayeti! 16 yaşındaki kız çocuğu, dayısını bıçaklayarak öldürdü

İsrail'e meydan okuyan Kassam Tugayları, roketleri nasıl üretiyor? Görüntüleri ilk kez yayınladılar

İsrail'e meydan okuyan Kassam Tugayları, roketleri nasıl üretiyor? Görüntüleri ilk kez yayınladılar

Bakmadan Geçme

Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı 29 Mayıs Çarşamba 2024? #129300 Şahane Hayatım 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 29 Mayıs Şahane Hayatım yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? #128250 Akran zorbalığı nedir? Akran zorbalığı ile nasıl başa çıkılır? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 29-30 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! Almanya-Türkiye Milletler Ligi maçı canlı izle! ALMANYA- TÜRKİYE VOLEYBOL MAÇI (HD) İZLEME LİNKİ BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! Bittin Sen filmi oyuncuları kim, konusu ne? Bittin Sen filmi ne zaman, nerede çekildi? #128250 Rekabet Kurumu'ndan beyaz et firmalarına ceza! Hangi firmalar ceza aldı, neden ceza aldılar? Hansi Flick kimdir, kaç yaşında? Barcelona'nın yeni teknik direktörü kim? Hababam Sınıfı ne zaman, nerede çekildi? İlk Hababam Sınıfı kaç yılında çekildi? #128250 ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! SON DAKİKA: Az önce deprem mi oldu? Deprem nerede oldu, kaç şiddetinde oldu? AFAD/Kandilli Rasathanesi Deprem İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi!
Rekabet Kurumu'ndan 4 ünlü beyaz et firmasına 1,2 milyar lira ceza

Rekabet Kurumu'ndan 4 ünlü beyaz et firmasına 1,2 milyar lira ceza

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title