Haberler

Dünya Kuraş Şampiyonası, Yarın İstanbul'da Başlayacak

Dünya Kuraş Şampiyonası, yarın İstanbul'da başlayacak.

Dünya Kuraş Şampiyonası, yarın İstanbul'da başlayacak.

Bahçelievler Belediyesi'nin evsahipliğinde Siyavuşpaşa Spor Kompleksi'nde gerçekleşecek şampiyonanın basın toplantısı, Dünya Kuraş Federasyonu Başkanı Kamil Yusupov, Hindistan Meclis Başkanı ve Dünya Kuraş Federasyonu As Başkanı Jagdish Tytler, Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu'nun katılımıyla yapıldı.

Toplantıda konuşan Kamil Yusupov, federasyonu 1998 yılında kurduklarını belirterek, "121 ülkede kuraş oynanıyor. Asya ve Afrika oyunlarında kuraş oynanıyor. Bundan sonraki hedefimiz olimpiyat oyunlarında da kuraş sporunun temsil edilmesidir. Dünya Şampiyonası'nı İstanbul gibi bir dünya kentinde gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.

Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu da konuşmasında, şunları ifade etti:

"Dünya Kuraş Şampiyonası'na evsahipliği yapmaktan ve 45 ülkeden gelen sporcuyu ilçemizde ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Sporun ülkeler arasında kurduğu dostluk köprüsüne katkı sağlamak da bizler için övünç vesilesi. Şampiyonaya katılan tüm sporculara başarılar diliyorum."

Şampiyona yarın ön eleme müsabakaları ile başlayacak. Turnuvada 15 Aralık Pazar günü ön eleme müsabakalarının yanı sıra yarı final ve final maçları yapılacak.

Organizasyonda Türkiye'yi 41 sporcu temsil edecek. Turnuvada toplam 46 ülkeden yaklaşık 300 sporcu yarışacak. - İstanbul

Kaynak: AA / Spor

Osman Develioğlu Bahçelievler İstanbul Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title